Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta potřebuje okamžitý impuls. Proti Jablonci ho má dodat Ščasný

Zápas Sparty bude ještě o něco sledovanější než jindy. Po pátečním odvolání trenéra Pavla Hapala převzal dočasně tým sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Hned ve 2. kole první ligy potřebuje nabudit mužstvo po ostudné porážce 0:2 ve 2. předkole Evropské ligy se Suboticou. Spartu vyzve na Střelnici Jablonec, který napravuje porážku z Ostravy. On-line přenos z utkání sledujte na webu ctsport.cz od 18:00.

Trenér Zdeněk Ščasný bude po dvou letech opět vést Spartu
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Hapal se stal společně s Karolem Markem, kterého před sedmi lety vyhodil Baník Ostrava, nejrychleji odvolaným koučem v první lize od ročníku 1993/1994. Stihl pouze úvodní zápas ligy, kdy Sparta zvítězila 2:0 nad Opavou, ale nováček jí dlouho vzdoroval. 

Osudnou se stala devětačtyřicetiletému kouči nečekaná porážka a velice špatný herní projev v Novém Sadu proti Subotici v Evropské lize. Spartě má pomoct z nepříjemné atmosféry Ščasný. "Pokusím se mužstvo připravit tak, abychom v Jablonci podali odlišný výkon, než proti Subotici. Chceme ten zápas zvládnout výsledkově a připravit se co nejlíp na odvetu, protože si pořád myslím, že je v našich silách postoupit," řekl odhodlaně Ščasný.

Za takto krátký čas se dělají větší zásahy do sestavy složitě. Šedesátiletý Ščasný, který naposledy stál na lavičce Sparty před dvěma lety, však do sestavy zasáhne zřejmě nuceně kvůli zranění forvarda Benjamina Tetteha, který odcházel ze hřiště v Srbsku a držel se za stehenní sval. Naopak se Suboticou už odehrál poločas kapitán Josef Šural a mohl by nastoupit.

Jablonec, který v minulé sezoně předčil právě Spartu a skončil před ní třetí, prohrál v prvním kole v Ostravě 0:1 vlastním gólem Tomáše Holeše z 81. minuty. "Čekali jsme, že z Ostravy nějaký bod přivezeme, bohužel se to nepovedlo. I když jsme teď prohráli, nemělo by nás to nijak nahlodat a zanechat v hráčích negativní pocit. Bylo to hlavně tím, že jsme neproměnili šance, které jsme měli. Nemáme se teď čeho bát. Hrajeme doma, chceme vyhrát," upozornil Rada, jenž Spartu ještě vloni na jaře vedl.

Teplice chtějí proti Dukle zažít vítězné déjà vu

První domácí utkání minulé sezony sehrály Teplice právě proti Dukle a zvítězily 3:1. Nyní se postaví opět Pražanům, když se poprvé ukážou domácím fanouškům. Po remíze 1:1 s Příbramí cílí na tři body. "Když navážeme na příbramský výkon z druhé půle, můžeme proti Dukle uspět. Byl bych rád, kdyby přišlo na první domácí zápas co nejvíce lidí. Myslím si, že v minulé sezoně jsme doma předváděli slušné výkony," pozval teplické příznivce dvacetiletý stoper Alex Král.

Dukla doma trápila obhájce titulu Plzeň. Vedla po trefě mladíka Davida Douděry, ale zkušený celek zápas obrátil a zvítězil 3:1. "Bude to určitě těžký zápas, očekávám konsolidovaného soupeře a myslím, že to bude hra na brejky. Teplice mají výborné standardní situace, ale chceme být daleko víc na míči, než jsme byli v zápase s Plzní, z toho budeme vycházet," pronesl lodivod Dukly Pavel Drsek. Utkání na severu Čech začíná ve tři hodiny odpoledne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články