Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta porazila Samaru 2:1, v závěru rozhodl Vukadinovič

Sparta zakončila soustředění vítězně, v Rakousku porazila Samaru 2:1. O výhře letenského celku nad nováčkem ruské ligy rozhodl necelé tři minuty před koncem střídající srbský záložník Vukadin Vukadinovič.

Tal Ben Chaim
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Sparta začala na rozdíl od některých předchozích duelů dobře a už ve druhé minutě vedla. Po faulu na jednu z letních posil Rumuna Alexandrua Chipciua se z penalty prosadil Tal Ben Chaim. Poté trefil Ristič břevno a soupeř v 29. minutě srovnal, když se po kličce gólmanovi prosadil Denis Tkačuk.

Dvacet minut před koncem stálo pro změnu štěstí při Pražanech, protože agilní Tkačuk z přímého kopu napálil břevno. Naopak na druhé straně po Pulkrabově přihrávce skóroval Vukadinovič a rozhodl.

"Musím říct, že až na některé výpadky hlavně v první půli to bylo už výrazně lepší než v minulých duelech. Na hráčích bylo navíc cítit, že už potřebovali také zvítězit, a tak byla v závěru vidět velká radost," uvedl trenér Pavel Hapal.

"Kluci to odpracovali, odmakali a nakonec přišla odměna v podobě dobrého výsledku. Jsem spokojený s vítězstvím a možná jsem i rád za to, že se to nerodilo lehce. Hráči ukázali charakter," dodal kouč.

Sparta si připsala v přípravě první výhru po třech zápasech a napravila předešlou porážku 1:2 s Českými Budějovicemi. V sobotu čeká pátý tým uplynulé ligové sezony domácí generálka na vstup do nového ročníku s polským Lubinem.

Výsledky přípravných zápasů:

Sparta Praha - Samara 2:1 (1:1)

Branky: 2. Ben Chaim z pen., 87. Vukadinovič - 29. Tkačuk.

Sestava Sparty: Nita (46. Heča) - Chipciu, Radakovič, Kaya (75. Štetina), Frýdek (80. Čivič) - Ben Chaim (75. Vukadinovič), Stanciu, Kulhánek (80. Vácha), Ristič (46. Mustedanagič), Plavšič - Pulkrab. Trenér: Hapal.

Viktoria Plzeň - Wacker Innsbruck 2:0 (1:0)

Branky: 14. Ekpai, 80. Petržela.

Sestava Plzně: Hruška - Havel (61. Řezník), Hubník (61. Procházka), Hájek (61. Pernica), Kovařík (61. Limberský) - Ekpai (61. Petržela), Čermák (61. Bucha), Hořava (61. Hrošovský), Zeman (61. Kopic) - Bakoš (46. Chorý), Řezníček (61. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Puszcza Niepolomice - Sigma Olomouc 3:2 (1:1)

Branky: 23. a 55. Kuzma, 75. Drzazga - 40. Zmrzlý, 66. Plšek.

Sestava Olomouce: Reichl - Surzyn (55. Sladký), Štěrba (55. Kotouč), Polom, Falta - Hála, Spáčil, Texl, Zmrzlý (46. Plšek), Manzia (35. Zahradníček) - Yunis (55. Nešpor). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články