Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta počítá první ztrátu v sezoně, malé pražské derby přineslo remízu

Ztratili stoprocentní bilanci v urputném souboji v Ďolíčku. Fotbalisté Sparty remizovali ve 4. ligovém kole na hřišti Bohemians 1905 1:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili. V pražském derby se mezi střelce zapsali oba kapitáni. "Klokany" poslal do vedení ve druhé minutě nastavení úvodního dějství Martin Dostál, v 55. minutě vyrovnal David Pavelka.

Dávid Hancko se přetahuje s Tomášem Necidem
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Letenští v nejvyšší soutěži neprohráli potřinácté za sebou, po osmi duelech ale nezvítězili. Vršovický celek potřetí v ligovém ročníku remizoval a stále čeká na první triumf. V součtu s minulou sezonou nevyhrál v nejvyšší soutěži sedmkrát po sobě.

Jako první zahrozila v šesté minutě Sparta, Sáčkovu ránu zpoza šestnáctky ale Le Giang vytáhl na roh. Poté "Klokani" zatlačili Letenské. Dostálovu střelu z voleje gólman Nita vyrazil a následně ho po Květově dorážce zastoupil na brankové čáře obránce Wiesner. Dostál se neprosadil ani z úhlu.

V 21. minutě domácí brankář zastavil Polidarovu ránu zpoza vápna. Také Ljovinův pokus na druhé straně Nita vytáhl na roh a Le Giang si zase poradil s Peškovým zakončením z úhlu. Letní posila Sparty na gólmana nevyzrála ani v závěru úvodního dějství stejně jako o chvíli později Wiesner.

Ve druhé minutě nastavení vršovický celek udeřil. Ljovin přistrčil do vápna na Puškáče, který před brankou našel zakončujícího Dostála. Domácí bek se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od loňského 23. srpna. "Pro každého hráče je gól proti Spartě, potažmo Slavii něco extra. Moc hráčů Spartě gól nedalo. Jsem za něj moc rád. Kluci odvedli skvělou práci," uvedl Dostál.

Po přestávce Sparta výrazně přidala na aktivitě. Pešek se přízemní střelou ještě neprosadil, ale v 55. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Pavelka se ve vzduchu opřel do Karlssonova rohu a přesnou ranou k tyči nedal Le Giangovi šanci. Vzápětí málem dokonal obrat Hložek, jenže orazítkoval jen břevno. Bohemians ve druhém poločase Nitu přímo neohrozili.

Sparta, která v úterý prohrála v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Monaku 1:3 a z kvalifikace vypadla, od listopadu 2001 neprohrála v lize na půdě Bohemians 14. utkání po sobě. "Klokanům" podlehla v jediném z posledních 28 duelů v nejvyšší soutěži.

4. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 45.+2 Dostál - 55. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Horák - Adam (video). ŽK: Necid (Bohemians). Diváci: 3905.

Sestavy:

Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Květ (59. Vacek), Ljovin (84. Krch), Hronek (84. Bartek), Kovařík - Keita (59. Chramosta), Puškáč (68. Necid). Trenér: Klusáček.

Sparta: Nita - Wiesner, Štetina, Hancko, Polidar - Karlsson (76. Minčev), Pavelka (76. Souček), Sáček, Karabec (66. Pulkrab), Pešek - Hložek. Trenér: Vrba.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Diváci se bavili, viděli velmi kvalitní zápas. Zdálo se mi, že v prvním poločase jsme byli o něco lepší. Ve druhém nás Sparta přitlačila, proto remízu považuju za spravedlivou. Bod dneska musíme brát, i když jsme vedli. Kluky bych chtěl pochválit, dřeli, bojovali, dali do toho všechno. Bohužel to nepřineslo tři body, s výkonem jsem ale spokojený."

Pavel Vrba (trenér Sparty): "První a druhý poločas je nesrovnatelný a byl to důvod, proč jsme nevyhráli. V prvním poločase jsme ztratili spoustu balonů, v rozehrávce jsme byli nepřesní. Měli jsme tam dvě situace, v nichž jsme dobře vystřelili. Hlavně ale naše hra byla strašně pomalá a obrovské ztráty udělaly to, že soupeř tam měl několik závarů a mohli jsme prohrávat víc než 0:1. Je to spravedlivý výsledek vzhledem k tomu, že první poločas byla lepší Bohemka a ve druhém my."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články