Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta po výhře v derby a zaváhání Plzně míří za titulem

Praha - Fotbalisté Sparty porazili v 24. kole v pražském derby Slavii 3:0 a udělali další krok k mistrovskému titulu. Před druhou Plzní, která jen remizovala 1:1 s Jihlavou, mají totiž v čele tabulky už desetibodový náskok. Slavii naopak po prohře před vyprodanou Letnou dělí už jen bod od pásma sestupu, protože Bohemians 1905 porazili v páteční předehrávce čtvrté Teplice 3:1.

Utkání Plzeň - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Brno - Olomouc 2:0

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v dohrávce 24. kola první ligy Sigmu Olomouc 2:0, v tabulce svého soupeře předstihli a posunuli se na desáté místo. První gól vstřelil v 70. minutě z přímého kopu Pavel Zavadil, v nastavení přidal druhou branku střídající Jan Malík. Utkání bylo v úvodu druhé půle kvůli bouřce a krupobití na devět minut přerušeno. Brňané z posledních osmi domácích zápasů pošesté vyhráli, podlehli pouze Plzni.

VÍCE O UTKÁNÍ A VIDEA

Sparta - Slavia 3:0

Sparta nedala Slavii nejmenší šanci a osmé vítězství v posledních deseti derby domácím zajistili třináctou brankou nejlepší střelec ligy David Lafata, Josef Hušbauer a Bořek Dočkal, který se trefil po pětiměsíčním půstu. Dočkal si navíc připsal sedmnáctou přihrávku v sezoně a o jednu překonal rekord Jiřího Štajnera ze sezony 2011/12.

VÍCE O UTKÁNÍ A VIDEA

Mladá Boleslav - Znojmo 5:1

Středočeši mají na třetím místě tabulky čtyřbodový náskok před čtvrtými Teplicemi. Na debaklu hostů se dvěma góly podíleli Jasmin Ščuk s Lukášem Magerou, skóre otevřel Štěpán Koreš. Za Znojmo, které dělí jen bod pásma sestupu, se trefil Václav Vašíček.

VÍCE O UTKÁNÍ

Plzeň - Jihlava 1:1

Plzeň se sice proti Jihlavě ujala vedení díky brance Ďuriše, který se trefil po 17 vteřinách druhé půle, hosté ale dokázali v závěru vyrovnat. Osm minut před koncem skóroval střídající Mešanovič a prodloužil tak Vysočině sérii zápasů bez porážky na šest.

VÍCE O UTKÁNÍ

Ostrava - Slovácko 0:1

Poslední Ostrava podlehla 0:1 Slovácku a výrazně si zkomplikovala boj o udržení. Po porážce byl navíc odvolán trenér František Komňacký, kterého u týmu Baníku pro zbývajících šest kol nahradil sportovní manažer Radek Slončík.

VÍCE O UTKÁNÍ

Bohemians 1905 - Teplice 3:1

Bohemians 1905 po výhře nad Teplicemi snížili ztrátu na záchranu na jediný bod. Navíc v 26. kole přivítají vršovického rivala v Ďolíčku. "Situace v tabulce je pro nás mnohem příznivější a jedno vítězství tím dokáže naprosto zamíchat. Budeme se o něj prát hned v příštím kole a samozřejmě to povzbudí," řekl trenér Klokanů Luděk Klusáček.

VÍCE O UTKÁNÍ

Sport
zdroj: ČT4

Jablonec - Dukla 1:4

Černou sérii naopak ukončila Dukla díky výhře v Jablonci a dočkala se prvního vítězství po šesti zápasech. Výhru Pražanů zařídil dvěma zásahy Tomáš Berger, který tak ukončil téměř roční čekání na gól, po jednom přidali Jakub Mareš a Zbyněk Pospěch. Za domácí dokázal v prvním poločase srovnat Tomáš Jablonský, po přestávce za stavu 1:2 nedal penaltu Luboš Loučka.

VÍCE O UTKÁNÍ

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články