Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Sparta po výhře v Budějovicích zůstává v čele ligy, Ostrava zametla s Teplicemi

Spartě stačil k vítězství proti posledním Českým Budějovicím jediný gól, který zařídil Veljko Birmančevič. Sparťané si tak udrželi jednobodový náskok v čele tabulky před Slavií. Ostrava deklasovala Teplice 4:1 a poskočila na čtvrtou pozici před Slovácko, Hradec Králové udolal poslední Karvinou 2:1 a Mladá Boleslav porazila gólem Lamina Jawa z páté minuty nastaveného času Zlín 3:2.

Radost fotbalistů Sparty po gólu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Sparta si poradila s posledními Budějovicemi

Sparťané v souboji týmů z opačných pólů tabulky nijak výrazněji nedominovali, v první půli ale byli aktivnější a hned z první šance otevřeli skóre.

 V 17. minutě si po Mejdrově vyhrané hlavičce navedl míč Birmančevič a z rohu vápna vyslal nepříliš razantní a umístěnou střelu. Balon mířil po zemi přímo na brankáře Janáčka, jemuž proklouzl přes ruce a nečekaně doskákal do sítě.

Srbský křídelník se prosadil ve třetím soutěžním duelu za Pražany po sobě a skóroval už podeváté v ligové sezoně.

Jihočeši během celé první půle Spartu prakticky neohrozili a nedostali se do zakončení.

Po změně stran byli domácí výrazně aktivnější a dokonce více drželi míč. Sparta se až nečekaně zatáhla a chvílemi se strachovala o výsledek. Dynamo si však až na několik rohových kopů a závarů nevytvořilo žádnou vyloženou šanci a ve druhé půli dokonce ani jednou nevystřelilo na branku.

Letenští už tři body udrželi a v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi posedmé za sebou neinkasovali. Pražané v lize podruhé po sobě zvítězili a bodovali podvanácté z posledních 13 kol. Dynamo na jaře doma po třech zápasech poprvé prohrálo.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

České Budějovice – Sparta 0:1 (0:1)

Branka: 17. Birmančevič. Rozhodčí: Machálek  Caletka, Antoníček  Černý (video). ŽK: Zelený (Sparta).

Diváci: 6681 (vyprodáno).

Č. Budějovice: Janáček  Sladký, Poulolo, Králik, Madleňák (89. Tranziska)  Čermák (90. Havel), Suchan, Hellebrand  Skalák (66. Šigut), Alli  Ondrášek. Trenér: Lerch.

Sparta: Vindahl  Sörensen, Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen, Laci (80. Solbakken), Zelený (63. Ryneš)  Birmančevič (74. Tuci), Haraslín (63. Olatunji)  Kuchta. Trenér: Priske

Ostrava ukončila mizérii na vlastním stadionu

Baník si v úvodu vytvořil dvougólový náskok po trefách Abdullahiho Tanka s Matúšem Rusnákem a ve druhé půli Ewerton přidal třetí branku.

Hosté snížili zásluhou osmnáctiletého litevského debutanta Nojuse Audinise, ale v závěru se prosadil další střídající domácí hráč Quadri Adediran. Slezané doma v lize zvítězili po sedmi zápasech a šesti měsících. Severočeši z posledních tří kol získali jeden bod a jsou devátí.

Baník Ostrava – FK Teplice 4:1 (2:0)

Branky: 6. Tanko, 22. Rusnák, 51. Ewerton, 88. Adediran – 76. Audinis. Rozhodčí: Trska – Nádvorník, Mokrusch – Berka (video). ŽK: Rusnák – Švanda, Frťala (trenér). Diváci: 9440.

Ostrava: Letáček – Blažek, Frydrych, Lischka – Rusnák, Šín (89. Grygar), Boula, Buchta (80. Kpozo) – Ewerton – Klíma (80. Adediran), Tanko (70. Kubala). Trenér: Hapal.
Teplice: Ludha – Kričfaluši (73. Audinis), Chaloupek, Mičevič – Švanda, Jukl (46. Čerepkai), Křišťan, Urbanec (50. Bílek) – Trubač (73. Bednár) – Fila, Jásir (73. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Thriller v Boleslavi rozhodl Jawo 

Středočeši si v rozmezí 11. až 15. minuty vypracovali dvougólový náskok zásluhou Matěje Pulkraba a Tomáše Ladry. Za hostující tým ale ještě v úvodním dějství snížil Tomáš Schánělec a na začátku nastavení srovnal střídající Vukadin Vukadinovič.

Domácí ale nakonec přece jen zvítězili, když se v závěru s pomocí teče bránícího Martina Cedidly prosadil další příchozí hráč z lavičky a někdejší útočník Zlína Lamin Jawo. Svěřenci trenéra Davida Holoubka v lize popáté za sebou bodovali a posunuli se na páté místo. Ševci vyhráli jediné z posledních osmi kol a zůstali čtrnáctí o bod před Karvinou.

FK Mladá Boleslav – FC Zlín 3:2 (2:1)

Branky: 11. Pulkrab, 15. Ladra, 90.+5 vlastní Cedidla – 39. Schánělec, 90.+1 Vukadinovič. Rozhodčí: Zaoral – Kubr, Pochylý – Kocourek (video). ŽK: Šimek – Slončík. Diváci: 2381.

Mladá Boleslav: Mikulec – Kadlec, Král, Karafiát, Fulnek – Mareček (62. Solomon), Kubista – Kostka (75. Sakala), Ladra (85. Fila), Kušej (85. Šimek) – Pulkrab (61. Jawo). Trenér: Holoubek.
Zlín: Dostál – Holík (68. Načkebija), Cedidla, Černín, Bartošák (78. Vukadinovič) – Nombil (46. Kolář), Bužek – Reiter (30. Pidro), Slončík (78. Simerský), Fantiš – Schánělec. Trenér: Červenka.

Hradec dlouhou přesilovku nepromarnil

Domácí poslal ve 25. minutě do vedení Štěpán Harazim, jeho spoluhráč Jakub Klíma ovšem ještě před přestávkou vlastní brankou srovnal. V nastavení první půle dostal červenou kartu hostující Amar Memič a přesilovku využil v 65. minutě Karel Spáčil. Slezský nováček proto zůstal na předposlední příčce, ale poslední České Budějovice mají duel se Spartou k dobru.

Východočeši zvítězili teprve podruhé z posledních osmi kol, pod trenérem Davidem Horejšem však jen jednou prohráli. Těží zejména z domácího prostředí, v sezoně tam získali 22 z celkových 30 bodů. Karviná venku v lize pošesté za sebou nevyhrála.

FC Hradec Králové – MFK Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 25. Harazim, 65. Spáčil – 35. vlastní Klíma. Rozhodčí: Hocek – Hurych, Šimáček – Szikszay (video). ŽK: Dancák, Čmelík, Koubek – Ražnatovič, Doležal, Raspopovič. ČK: 45.+4 Memič (Karviná). Diváci: 5508.

Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Čihák (21. Čech), Spáčil – Čmelík (90.+1 Horák), Kodeš, Dancák (62. Koubek), Harazim – Kučera (62. Pudhorocký), Pilař (90.+1 Šašinka) – Vašulín. Trenér: Horejš.
Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Bergqvist – Memič, Moses (66. Traoré), Boháč, Čavoš (76. Iván), Fleišman (76. Ražnatovič) – Regáli (46. Raspopovič), Doležal (66. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články