Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta penaltu proti Liberci kopat neměla, říkají rozhodčí

Praha - Sparta potřetí v řadě v lize zvítězila, ale její poslední tříbodový zisk přišel po gólu z penalty, která neměla být odpískána. Shoduje se na tom komise rozhodčích FAČR. Předsedkyně komise Dagmar Damková uvedla, že liberecký obránce Lukáš Pokorný zahrál ve vápně rukou neúmyslně. 

Utkání Sparta - Liberec
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Klíčový okamžik nastal v 75. minutě zápasu. Pokorný se snažil odvrátit centr Konatého a srazil si míč na vlastní ruku. Sudí Radek Příhoda nařídil pokutový kop, z kterého Bořek Dočkal rozhodl o výhře Sparty.

"V komisi rozhodčích panuje většinová, ale ne zcela jednoznačná shoda, že se pokutový kop pískat neměl. Přestože šlo o poměrně nepřehlednou situaci, Pokorný si ruku nastřelil sám při odkopu míče, což se za přestupek podle současného výkladu pravidel nepovažuje a hra měla pokračovat," uvedla Damková.

Připouští, že podobné hraní rukou ve vápně se rozhodčím těžko posuzuje. "Posuzování hry rukou je věčný problém a při určitých situacích nikdy shoda nenastane. Některé situace jsou naprosto jasné a o porušení pravidel není sporu, ale to není případ utkání Sparta - Liberec," dodala Damková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Slovan Liberec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články