Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta, Olomouc a Plzeň chtějí znovu dotáhnout Jablonec na čele

Praha – Tři týmy mohou po víkendových zápasech 13. kola znovu dotáhnout Jablonec na čele Gambrinus ligy. Na páteční vítězství Severočechů v Jihlavě bude chtít v Mladé Boleslavi zareagovat druhá Sparta. Zápas můžete sledovat na našem webu i na obrazovkách kanálu ČT sport od 19:00. Třetí Olomouc přivítá na svém hřišti hráče Příbrami a čtvrtá Plzeň, jež ztrácela po minulém kole na vedoucí trio bod, se v Praze utká s pátou Slavií.

Sparta by před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s izraelskou Šmonou ráda vrátila Boleslavi porážky 0:3 a 0:2 z minulé sezony. Domácí navíc trápí střed obrany, protože k dlouhodobě zraněným stoperům Rolkovi a Smejkalovi přibyli také distancovaní Johana s Dosoudilem.

"Vnímáme, že soupeř má problémy se stopery. Už když vypadnou dva, se kterými se počítá do základní sestavy, jde o velký problém a nestandardní situaci," řekl kouč sparťanů Lavička, který doufá v úspěch svého týmu. Mladoboleslavští chtějí navázat na domácí výhru nad Brnem, které přes velkou převahu porazili jen 1:0. "Věřím, že hráči zopakují kvalitní výkony a přidají k nim přesnější střelbu. Jedině tak získáme potřebné body," nabádal kouč desátého celku Ladislav Minář.

Plzeň vyhrála na slávistickém Edenu z posledních pěti zápasů pouze jednou. V Českých Budějovicích Západočeši přerušili čtyřzápasovou šňůru bez výhry, ale v šesti zápasech po sobě vstřelili jenom jeden gól.

"Očekávám, že by to mělo být pro diváky zajímavější utkání než v Budějovicích. Spíše podobné tomu s Jabloncem, kdy obě mužstva chtěla hrát útočně. Slavia se vrací na místa, kam patří, a ze změn, které udělala, bude do budoucna těžit," uvedl kouč Viktorie Pavel Vrba. I jeho tým čeká ve čtvrtek souboj v EL s izraelským Hapoelem Tel Aviv.

Trenér "sešívaných" Petr Rada by se zase rád přiblížil vedoucím týmům tabulky. "Slavia si navíc v těchto dnech připomíná 120. narozeniny, takže bychom rádi fanouškům i sami sobě nadělili dárek v podobě výhry. Dobrou zprávou je, že se nám vrátil po viróze Karol Kisel a už s námi začal trénovat."

Olomouc vstupuje do duelu s třináctou Příbramí jako favorit. V lize drží sérii jedenácti utkání bez porážky a na svém hřišti prohrála jediný z posledních patnácti ligových duelů. Trenér Sigmy Roman Pivarník nicméně považuje Středočechy za nepříjemného soupeře, který v posledních dvou duelech doma porazil Plzeň i Ostravu. "Má dobrý přechod do útoku a čekám, že to bude asi podobné jako náš zápas s Brnem. Tedy celé mužstvo soupeře pod míčem, úzký kvalitní blok. Pro nás bude důležité, abychom se proti tomu dokázali prosadit individuálně a po standardních situacích," předpokládal Pivarník.

Poslední Baník Ostrava přivítá v důležitém souboji o záchranu čtrnácté Teplice poprvé s novým trenérem Pulpitem, který v úterý nahradil Látala. "Snažili jsme se trochu zapracovat na defenzivě, počet obdržených gólů je vysoký. Něco jsme si nakreslili a doufám, že to bude ku prospěchu věci. Jsem skálopevně přesvědčen, že mužstvo to nevzdalo, a mám z tréninků dobrý pocit," uvedl Pulpit, jenž se pokusí ukončit devítizápasové čekání na výhru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články