Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Sparta ohlásila další zvučnou posilu, na Letnou míří reprezentant Jankto

Po útočníkovi Janu Kuchtovi a obránci Jaroslavu Zeleném ulovila Sparta dalšího člena českého národního týmu. Novou akvizicí pražského klubu se totiž stal Jakub Jankto. Šestadvacetiletý záložník přišel z Getafe na roční hostování s opcí.

"Rozhodl jsem se pro Spartu, protože se mi poslední dobou strašně líbí. Poslední dva roky jsem sledoval nejen zápasy, ale i to, jak se klub chová a jací lidé v něm figurují. Skvělý dojem na mě udělali (sportovní ředitel) Tomáš Rosický i (trenér) Brian Priske, znám také spoustu hráčů. Po jednom dni jsem věděl, že Sparta je ten správný klub," uvedl Jankto.

"Přivádíme hráče se zkušenostmi z těžkých zápasů, které odehrál jak v reprezentaci, tak v zahraničních soutěžích. Je ve velmi dobrém fotbalovém věku a trenér s ním může počítat na všechny pozice v ofenzivě. Přichází proto, abychom ještě zkvalitnili kádr a umožnili trenérovi větší variabilitu při skládání sestavy," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Je nám líto, video expirovalo.
Jankto je novou posilou Sparty

Jankta čeká premiéra v tuzemské nejvyšší soutěži. Ze Slavie odešel do Itálie už v 18 letech, aniž by si připsal start v A-týmu sešívaných, a přes Udine a Sampdorii Janov se dostal před minulou sezonou až do Španělska. V Getafe se ale i vinou zranění nedokázal prosadit a v La Lize nastoupil jen ke 14 duelům.

V reprezentaci má pražský rodák na kontě 45 zápasů a čtyři branky. Nechyběl ani u čtvrtfinálové účasti na loňském Euru.

Nyní se ofenzivní hráč pokusí pozvednout Spartu, která po Zeleném a Kuchtovi získala během letního přestupového okna třetího reprezentanta se slávistickou minulostí. V Evropské konferenční lize vypadli Letenští už ve 2. předkole s Vikingem Stavanger a domácí porážkou s Libercem zahájili i českou nejvyšší soutěž. Premiérové soutěžní vítězství pod novým trenérem Brianem Priskem si připsali až v neděli v Českých Budějovicích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články