Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta narazí na Slovácko a může se vzdálit Plzni

Praha - Fotbalisté Sparty mohou v případě dnešního vítězství nad Slováckem odskočit druhé Plzni v tabulce už na rozdíl pěti bodů. Západočeské obhájce titulu čeká utkání 9. kola první ligy proti Dukle až v sobotu. Sparta má se Slováckem výbornou bilanci: v lize zvítězila jedenáctkrát za sebou, naposled ztratila body v září 2005 při venkovní porážce 0:2. Tým z Uherského Hradiště navíc na Letné z jedenácti dosavadních zápasů dokázal získat jediný bod za remízu 1:1 ze srpna 2004. Ligová předehrávka začne na letenském stadionu ve 20:30, náš web ji bude sledovat v podrobné on-line reportáži.

"Přestože se nám proti Slovácku historicky dlouhodobě daří, víme, že soupeř má svoji kvalitu," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička, jehož tým se dostal do čela díky vítězství v pondělní dohrávce proti Znojmu. Lídr tabulky má s pěti inkasovanými brankami nejlepší defenzivu v soutěži, s 21 vstřelenými góly je zase nejlépe střílejícím týmem společně s Plzní a Teplicemi. Za poslední tři utkání se Pražané trefili celkem desetkrát.

"Sparta v domácím prostředí je jednoznačným favoritem. Pokud nebudeme hrát bázlivě a ustrašeně jako v posledním zápase doma s Příbramí, mohli bychom pomýšlet na solidní výsledek," uvedl kouč Slovácka Svatopluk Habanec, jehož mrzí, že kvůli karetnímu trestu budou chybět kapitán Jan Trousil a další obránce Lukáš Kubáň. "Musíme být pozorní a vyvarovat se zbytečných chyb," upozornil trenér hostů.

Lavička zase řeší, koho postavit do stoperské dvojice k Mariu Holkovi. Vedle mladíka Jakuba Brabce, který dal gól Znojmu, jsou už připraveni Tomáš Ujfaluši s Ondřejem Švejdíkem, do přípravy se po zranění zapojil i Roman Polom. "Konkurence nejen na postu stopera je dostatečná. Všichni hráči chtějí hrát, ale cítí, že na svou šanci je potřeba si počkat, a ne se nějak násilně integrovat do základní sestavy," vysvětlil kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články