Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta nabízí neočkovaným fanouškům vrácení vstupného, Slavia nikoliv

Fotbalová Sparta Praha nabídla neočkovaným fanouškům možnost vrácení vstupného za již uhrazené lístky na víkendový ligový zápas s Libercem. Podobně mohli vracet vstupenky i fanoušci Baníku Ostrava na středeční dohrávku v Karviné. Naopak mistrovská Slavia kompenzace pro příznivce, kteří se na stadion po zpřísnění vládních opatření proti koronaviru již nedostanou, neplánuje.

Na sportovních či kulturních akcích v Česku se od pondělí už neuznávají negativní testy jako covidový certifikát. Lidé se musejí prokázat kompletním očkováním proti covidu-19 nebo tím, že v posledních šesti měsících nemoc prodělali. Přední kluby velký úbytek stávající návštěvnosti neočekávají, neboť na stadiony podle jejich údajů chodí převážně již očkovaní příznivci. Týká se to především permanentkářů.

Za již zakoupenou vstupenku na nejbližší utkání utkání mohou dostat neočkovaní fanoušci celou částku zpět na Spartě, která v neděli přivítá Liberec. Jak bude klub postupovat v případě neočkovaných příznivců, kteří jsou držiteli celosezonních permanentek na všechna domácí utkání, zatím není jasné.

Možnost vrátit vstupenku na nejbližší zápas po změně koronavirových pravidel nabídl i Baník Ostrava. Jeho příznivci mohli do úterních 15:00 ve fanshopu odevzdat zpět nepoškozený lístek na středeční dohrávku 12. ligového kola v Karviné. Fanoušci Baníku již dopředu pohrozili, že pokud někomu z nich nebude umožněn vstup na základě negativního testu, zůstanou všichni včetně očkovaných společně za branami stadionu. Ostravští příznivci uvedli, že nemohou přijmout nařízení, které rozděluje společnost.

Slavia, která má s 12 209 diváky na zápas suverénně nejvyšší domácí návštěvnost v ligové sezoně, vrácení vstupného pro neočkované fanoušky nechystá. "V tomto případě bohužel nárok na refundaci zaniká. Již zakoupené vstupenky nelze vracet ani požadovat změnu jména na vstupence. Nárok na refundaci zaniká i v případě, že dojde ke změně pravidel pro vstup na stadion až po zakoupení samotné vstupenky," uvedl český šampion.

Plzeň zatím o případných finančních kompenzacích nerozhodla. "Zatím nelze odhadovat, jak dlouho tento stav potrvá. Tuto otázku jsme tedy nyní neřešili. Ale stejně jako jsme našim fanouškům v minulém roce nabídli naprosto férové řešení, které pro ně bylo akceptovatelné, určitě najdeme společnou řeč i tentokrát," řekl mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Kluby připravují po změně protikoronavirových pravidel zpřísněné kontroly u vstupů na stadiony. Sparta bude po divácích vyžadovat průkaz totožnosti. "Žádáme fanoušky, aby měli doklad připravený k předložení společně s covidovým dokumentem a vstupenkou. U dětí do 15 let klub žádá alespoň o předložení tramvajenky, či jiného dokumentu s uvedením jména a data narození. Věříme, že nepříznivá epidemická situace v Česku se brzy zlepší a opět se budeme moci na stadionu sejít všichni," uvedla Sparta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články