Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Sparta na závěr soustředění remizovala s Arnhemem, Dočkal nedohrál

Gallneukirchen (Rakousko) - Fotbalisté Sparty zakončili herní soustředění remízou 1:1 s nizozemským Arnhemem a z Rakouska odjíždějí s bilancí dvou výher a jednoho nerozhodného výsledku. Gól letenského týmu vstřelil v závěru první půle Ladislav Krejčí. Sparťané sehrají ligovou generálku v sobotu na hřišti třetiligové německé Chotěbuzi.

Slavící Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta v Rakousku porazila bulharský Ludogorec Razgrad 1:0 a pak rozdrtila rakouský Ried 8:1, ale proti pátému celku uplynulé sezony nizozemské ligy jí nevyšel úvod. Už ve druhé minutě totiž v Gallneukirchenu otevřel skóre pohotovou hlavičkou útočník Dauda.

Pražané si vypracovali velké šance, ale Portugalce Paixaa dvakrát vychytal gólman Room. Vyrovnat se povedlo až minutu před pauzou. Frýdek vzal míč obránci a před opuštěnou brankou našel zcela volného Krejčího.

Sparta byla v pozměněné sestavě aktivní i ve druhém poločase, kdy se dostali do zakončení Konaté i Litsingi, ale hráči Vitesse už podruhé neinkasovali a sami měli několik možností ke skórování. Svěřenci Zdeňka Ščasného navíc posledních pět minut dohrávali bez vyloučeného Dočkala.

Záznam utkání Sparta - Arnhem:

Sparta Praha - Vitesse Arnhem 1:1 (1:1)

Branky: 43. Krejčí - 2. Dauda. ČK: 85. Dočkal (Sparta).

I. poločas: Bičík - Vácha, Costa, Polom - Steinhöfer, Hušbauer, Matějovský, Dočkal, Frýdek - Paixao, Krejčí.

II: poločas: Miller - Brabec, Costa, Hybš - Steinhöfer, Matějovský (80. Juliš), Vácha, Dočkal, Frýdek - Litsingi, Konaté. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články