Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta na úvod přípravy porazila České Budějovice, trefili se Drchal i Stanciu

Fotbalisté Sparty na úvod zimní přípravy na Strahově porazili 3:1 České Budějovice. Za letenský celek se v prvním poločase prosadili Václav Drchal a Nicolae Stanciu. Po přestávce sice snížil Matej Mršič, ale dvougólové vedení vrátil domácím Vojtěch Patrák. Plánovaný druhý zápas s Dynamem se po dohodě obou klubů neuskuteční. Fotbalisté Příbrami vstoupili do zimní přípravy porážkou 1:2 s druholigovým Hradcem Králové v Tipsport lize.

Sparta do utkání nasadila tři ze čtyř dosavadních zimních posil. Od začátku prvního poločasu nastoupili stoper David Lischka se záložníkem Martinem Haškem, ve druhém dějství se na hřiště dostal také obránce Matěj Hanousek. Vedle nich letenský celek získal také švédského reprezentanta Davida Moberga Karlssona.

Domácí o vítězství rozhodli v prvním poločase, ve kterém se nejprve prosadil Drchal a pak z přímého kopu Stanciu. Ve druhé půli sice snížil Mršič, ale poslední slovo patřilo Spartě zásluhou osmnáctiletého Patráka. Sparta proti Českým Budějovicím nastoupí opět ve 14 hodin, do zápasu ale zasáhnou především hráči z juniorského týmu.

Příbram v Tipsport lize prohrála s Hradcem Králové

Příbram si zkomplikovala cestu za prvenstvím v základní skupinové fázi a za postupem do závěrečného Final Four na Maltě. Třetí tým druholigové tabulky se v utkání skupiny A v Praze na Xaverově dostal do vedení v 28. minutě, kdy se obloučkem prosadil Šípek. Příbramští po změně stran výrazně přidali, ale trefili jen břevno. A tak opět udeřilo na opačné straně. Z dorážky se prosadil Kopečný.

V polovině druhé půle ranou pod břevno snížil střídající Januška, ale srovnat už se favoritovi nepodařilo. Naopak Hradec Králové mohl ještě pojistit vedení, ale Kateřiňák v závěru neproměnil penaltu. Souboj ve vápně předtím sudí Matějček zhlédl ze záznamu na videu, které letos asistuje v osmi zápasech Tipsport ligy.

Tradiční zimní turnaj poprvé vyvrcholí Final Four na Maltě, kde mají jistou účast obhájce druholigové Brno, Mladá Boleslav a Slovan Bratislava. K nim přibude vítěz základních skupin. Jablonec a Ostrava už dopředu oznámily, že na Maltě startovat nebudou, hlavním favoritem na postup tak byla Příbram.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články