Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta může v Teplicích po čtyřech letech vyhrát titul

Praha – Sparta může konečně po čtyřech letech získat vytoužený mistrovský titul v Gambrinus lize. Tým, který letos jako jediný v evropských ligových soutěžích ani jednou neprohrál, sezonou prochází naprosto suverénně a pohár může zvednout nad hlavou již tři kola před koncem. Teplice, které letenský klub budou hostit, přitom poslední tři utkání prohrály. Přímý přenos z utkání Teplice – Sparta můžete sledovat od 19:45 na ČT sport a na našem webu.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pokud Sparta porazí Teplice, udrží si minimálně desetibodový náskok, který už by tři kola před koncem pro Plzeň byl nepřekonatelný. Pakliže však Sparťané Teplice neporazí a Plzeň také neporazí Jablonec na jeho hřišti, museli by Letenští slavit titul mimo hřiště. To by Sparta nerada připustila.

"Na hráčích je vidět, že se blíží okamžik, kdy bychom mohli naše celosezonní snažení proměnit v to, co všichni chceme," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Euforie a nálada je cítit, ale není to tak, že bychom si mysleli, že je rozhodnuto. Naopak vnímám ještě větší soudržnost a vůli udělat poslední krok tím správným způsobem," dodal kouč.

Teplice hrají o poháry, chtějí se ale spíše dostat zpět do formy

Teplice sice v posledních třech zápasech daly jen jeden gól, přesto Letenští na Stínadlech čekají těžký zápas. "Na jaře jim to výsledkově nejde jako na podzim, ale když někam přijede Sparta, tak se na ni každý chce vytáhnout," uvedl útočník Sparty David Lafata. "Navíc pořád hrají o čtvrté místo, které je vzhledem k situaci v poháru i vstupenkou od Evropy," připomněl letenský kapitán.

Ve finále proti sobě totiž nastoupí první dva nejlepší ligové celky Sparta s Plzní, takže do předkola Evropské ligy půjde tým na čtvrtém místě tabulky. To momentálně patří Liberci, na který Teplice ztrácejí dva body. Severočeši prý ale na poháry vůbec nemyslí. "Spíš bych chtěl, abychom se dostali do pohody a formy z podzimu," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Jablonec

Lavička se postaví proti muži, který ho vytáhl na trenérskou dráhu

Ščasného v sobotu čeká zápas proti Lavičkovi, kterého si v roce 1998 přivedl jako začínajícího asistenta do Sparty. "To už je let... Proto titul Spartě i Víťovi přeju, ale ne u nás. Karty jsou sice rozdané jasně – my jsme z formy, zatímco soupeř je ve velké pohodě, ale i tak uděláme všechno pro to, abychom mu to sportovně znepříjemnili a oslavy odložili. Nicméně Sparta si za tuhle sezonu titul zaslouží, a když nevyhraje u nás, je to jen otázka dalšího utkání," prohlásil Ščasný.

V dalších zápasech se předposlední Znojmo v sobotu "doma" v Brně proti Liberci pokusí ukončit sedmizápasovou sérii bez vítězství a získat potřebné body k udržení. Těžký soupeř čeká i poslední Bohemians 1905 na půdě třetí Mladé Boleslavi, která pokud získá víc bodů než páté Teplice, zajistí si účast v předkole Evropské ligy.

Rovněž v neděli jsou na programu duely Jihlavy s Brnem a Jablonce s druhou Plzní. V pondělí 27. kolo uzavře důležitý záchranářský zápas třinácté Olomouce se čtrnáctou Ostravou, které od sestupových příček shodně dělí pouhý bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články