Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sparta musela v Ďolíčku výsledek otáčet, Slavia dál ztrácí dva body. Teplice vysvobodil Gninga

Sparta je i po čtvrtém kole první ligy nadále stoprocentní. Pražané si poradili s nepříznivým vývojem utkání na půdě Bohemians a v Ďolíčku po obratu vyhráli 2:1. Druhá je se ztrátou dvou bodů Slavia, která si tentokrát poradila s Olomoucí 2:0. Dukla nevyužila domácí prostředí a s Jabloncem prohrála 0:2. Naopak Teplice udolaly Liberec 2:1 díky brance Abdallaha Gninga v 94. minutě.

Matěj Ryneš ze Sparty střílí v utkání proti Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Sparta povede tabulku s 12 body

Bez ohledu na výsledky soupeřů bude po čtvrtém kole na čele tabulky dál Sparta, která jako jediná drží stoprocentní bilanci. Na hřišti Bohemians sice prohrávala po trefě Júsufa Hilála, ale ještě do přestávky srovnal v nastavení Indrit Tuci a v 62. minutě rozhodl Veljko Birmančevič. Sparťané se tak vítězstvím dobře naladili na odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti FCSB.

"Po čtyřech kolech máme 12 bodů stejně jako před rokem. Jsem hlavně rád za výhru, odvádíme dobrou práci. Pokud budeme do každého zápasu vstupovat s takovým odhodláním jako dnes, můžeme každý vyhrát. Viděl jsem pozitiva, třeba přístup našeho týmu, nebo jak jsme reagovali, když jsme prohrávali," řekl trenér Sparty Lars Friis.

"Zápasy se Spartou jsou tady jako přes kopírák. Když už jsme se dostali do vedení, tak zkušený mančaft si pět minut do přestávky dohraje. Vyrovnání bylo klíčovým momentem. Závěr poločasu jsme nepodcenili, ale přece jen hráči polevili. Druhý gól jsme inkasovali ze situace, kterou jsme viděli na videu asi čtyřikrát, byla systémově řešitelná. Sparta si to pak uhájila, vyhrála zaslouženě," uvedl jeho protějšek Jaroslav Veselý.

Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha 1:2 (1:1)

Branky: 40. Hilál – 45.+4 Tuci, 62. Birmančevič. Rozhodčí: Rouček – Kubr, Hájek – Radina (video). ŽK: Hůlka – Ross. Diváci: 5783.

Bohemians: Reichl – Hůlka, Vondra (46. Křapka), Hybš – A. Kadlec (82. Novák), Ristovski (70. Smrž), Čermák, Kovařík (38. Dostál) – Drchal, Hilál, Matoušek (46. Jánoš). Trenér: Veselý.

Sparta: Vindahl – Vitík, Ross, Zelený – Wiesner, Kairinen (79. Laci), Sadílek, García (23. Ryneš) – Daněk (60. Haraslín), Birmančevič (79. Krasniqi) – Tuci (60. Olatunji). Trenér: Friis.

Slavia se drží Sparty na kontakt

Slávisté si drží dvoubodovou ztrátu na čelo tabulky i po utkání s Olomoucí. Sešívaní vykročili za vítězstvím už v sedmé minutě, kdy se z penaltového kopu prosadil Václav Jurečka. Pojistka však z pohledu Pražanů dlouho nepřicházela, až v 88. minutě stanovil konečné skóre El Hadji Malick Diouf. Slavia zůstává neporažena, naopak Sigma zapsala první prohru v sezoně.

Slavia Praha – Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 7. Jurečka z pen., 88. Diouf. Rozhodčí: Petřík – Kříž, Machač – Všetečka (video). ŽK: Leibl, Kliment, Navrátil, Janotka (trenér, všichni Olomouc). Diváci: 17 724.

Slavia: Kinský – Tomič (83. Schranz), Holeš, Ogbu, Bořil – Zafeiris (62. Prebsl), Oscar – Douděra (70. Provod), Jurečka, Jurásek (62. Diouf) – Fila (62. Chorý). Trenér: Trpišovský.

Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Leibl (46. Elbel) – Spáčil, Breite (68. Langer) – Navrátil (68. Dele), Zorvan (80. Juliš), Mikulenka (80. Muritala) – Kliment. Trenér: Janotka.

Liberec neuhlídal teplického Gninga

Teplice si připsaly první výhru v sezoně, s hostujícím Libercem se však musely přetahovat. Domácí šli do vedení po trefě Filipa Horského, ale na začátku druhé půle po minutě hry zmrazil teplické publikum Lukáš Letenay. O to větší radost přinesl domácím Gning ve čtvrté minutě nastavení, když přisoudil Teplicím vítězství 2:1. Skláři poskočili na třinácté místo, Liberečtí jsou sedmí.

"Spadl nám velký balvan ze srdce. Být po čtvrtém kole na nula bodech a minus šesti, to už by se nám těžce dýchalo," podotkl teplický trenér Zdenko Frťala. "Jsme zklamaní, byl to špatný výkon. Teplice nás ubouchaly a bohužel jedeme s prázdnou domů. Čtyři body po čtyřech zápasech je málo," zhodnotil Radoslav Kováč, kouč Liberce.

Teplice – Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 17. Horský, 90.+4 Gning – 46. Letenay. Rozhodčí: Trska – Volf, Zoufalý – Machálek (video). ŽK: Vachoušek, Svatek, Horský – Mikula, Višinský, Frýdek. Diváci: 3876.

Teplice: Němeček – Bílek, Kričfaluši, Mičevič – Radosta, Beránek (26. Svatek), Jukl, Harušťák (81. Čerepkai) – Trubač – Vachoušek (46. Gning), Horský (73. Labík). Trenér: Frťala.

Liberec: Bačkovský – Mikula (46. Halinský), Ševínský, Preisler (46. Purzitidis) – Ghali, Icha, Hlavatý, Kayondo – Višinský (83. Dulay), Tupta (67. Frýdek) – Nyarko (46. Letenay). Trenér: Kováč.

Jablonec zvítězil na Dukle, Barac neproměnil penaltu

Jablonečtí odstartovali novou sezonu ziskem sedmi bodů ze čtyř utkání. Další tři body vydřeli na půdě Dukly, když v hlavním městě zvítězili 2:0 po brankách Dominika Hollého a Bienvenueho Kanakimany. Pražané přitom mohli pomýšlet alespoň na bod, jenže za stavu 0:1 nedal v 79. minutě pokutový kop Jakub Barac. Dukla zůstává po návratu do první ligy na třech bodech, Severočeši přidali druhou výhru a se sedmi body se drží v horní polovině neúplné tabulky.

Trenéři se shodli, že klíčovým momentem byla neproměněná penalta. "Podržel nás Honza Hanuš, nějak jsem tušil, že ji chytne. Jsem velice spokojený s výsledkem, ale některé věci hráčům budu vyčítat. Byly tam pasáže, kdy jsme nehráli dobře," řekl jablonecký trenér Luboš Kozel.

"Ve druhém poločase nám pomohla střídání a z převahy byla penalta, ale tu jsme bohužel neproměnili. Mohlo se to pak vyvíjet úplně jinak. Bez pohybu a vůle to nepůjde," prohlásil domácí kouč Petr Rada. Potěšili ho alespoň jablonečtí příznivci, kteří skandovali jeho jméno. "Bylo to příjemné, že si na mě vzpomněli," uvedl trenér, který na severu Čech strávil čtyři sezony.

Dukla Praha – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 45. Hollý, 89. Kanakimana. Rozhodčí: Orel – Kotík, Dresler – Zelinka (video). ŽK: Peterka, Hašek (oba Dukla). Diváci: 2684.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček – Douděra (61. Pech), Lichý (61. Špatenka), Kozma, Moulis (46. Zeronik) – Hora (74. Barac) – Mešanovič (74. Matoušek). Trenér: Rada.

Jablonec: Hanuš – Souček (85. Cedidla), Tekijaški, Martinec – Čanturišvili, Beran, Nebyla (85. Kanakimana), Polidar – Alégué (66. Fortelný), Hollý (77. Nardini) – Puškáč (85. Krulich). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články