Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sparta míří do Olomouce pod vedením nového kouče. Dokáže ji Kotal vzkřísit?

Po sobotních vítězstvích Slavie i Plzně čeká utkání 22. ligového kola také Spartu. Pod taktovkou trenéra Václava Kotala se bude snažit složit reparát za nečekanou domácí porážku s Libercem, kterou jarní část nejvyšší soutěže odstartovala, v Olomouci. Sigma naopak po zimní pauze uspěla, když loupila na Stínadlech. V dalších nedělních duelech se Zlín pokusí zaskočit rozjeté České Budějovice a Karviná přivítá Teplice.

Utkání Sparta - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta po porážce 0:2 s Libercem ztrácí z pátého místa na druhou Plzeň, jež v sobotu deklasovala poslední Příbram 4:0, už jedenáct bodů. Pražané po domácím kolapsu odvolali kouče Václava Jílka a na Andrově stadionu, kde dvakrát za sebou prohráli 0:1, se je pokusí nastartovat předchozí kouč rezervního týmu Kotal. 

"V součtu s přípravou máme za sebou čtyři porážky, to samozřejmě na hráče nějaký vliv má. Budeme se snažit je z toho co nejdřív dostat, první možnost máme v Olomouci. Nějaké změny v sestavě musí nastat, chceme výrazně zrychlit přechodovou fázi," podotkl Kotal a dodal. "Sigma hrála v prvním poločase v Teplicích skvěle, to musím bohužel přiznat."

Desátí Hanáci udeřili na Stínadlech ještě před poločasem třikrát a nakonec vyhráli 3:1 i díky dvěma brankám Lukáše Juliše. 

"Budou-li všichni zdraví, změn v sestavě moc nebude. Jen musím nahradit Juliše, který u nás hostuje ze Sparty a nemůže nastoupit. Soupeř vyměnil trenéra a očekávám změny jak ve stylu, tak v sestavě. Hráči budou mít větší motivaci," řekl olomoucký kouč Radoslav Látal.

Předpokládané sestavy:

Sigma Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Greššák, Houska, Chytil, Falta - Yunis.
Sparta Praha: Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Hanousek - Dočkal, Trávník, Krejčí, Kanga, Hložek - Tetteh.

Osmé České Budějovice výhrou 3:0 nad Mladou Boleslaví navázaly na povedený konec podzimu a dobrou formu se pokusí potvrdit ve Zlíně. 

"Zlín má velmi silné mužstvo a zvlášť v domácím prostředí. My se chceme dál prezentovat stejnou hrou jako v poslední době. Bude to určitě jiný zápas než s Mladou Boleslaví, ale chceme uspět," upozornil trenér Dynama David Horejš. 

Fastav prohrál po zimní pauze v Karviné 0:2 a okupuje třinácté místo. "Nepovedené utkání v Karviné jsme si rozebrali, v sestavě asi ke změnám dojde. Všichni pochopili, že to nebyl dobrý výkon a že se nesmí opakovat. Do zápasu s Budějovicemi musíme vnést větší nasazení, větší odhodlání a více důrazu," má jasno domácí stratég Jan Kameník.

Předpokládané sestavy:

Zlín: Rakovan - Azackij, Buchta, Cedidla - Matejov, Jiráček, Hlinka, Čanturišvili - Fantiš, Džafič, Jawo.
České Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Brandner, Javorek, Mršič - Schranz.

Posledním víkendovým střetnutím bude souboj Karviné s Teplicemi. Slezané se pokusí navázat na zmíněný skalp Zlína, Severočeši chtějí naopak odčinit porážku s Olomoucí. Dvaadvacáté kolo zakončí pondělní dohrávka mezi čtvrtou Ostravou a třetím Jabloncem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články