Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta měla v nastavení kopat penaltu. Podle komise rozhodčích byl ovlivněn i zápas v Teplicích

Hlavní sudí Emanuel Marek i videoasistent Pavel Orel se dopustili v nastaveném čase pátečního utkání 17. kola mezi Spartou a Českými Budějovicemi závažné chyby. Domácí totiž měli mít dle verdiktu komise rozhodčích k dispozici za nerozhodného stavu 3:3 pokutový kop.

Světelná tabule na Letné v utkání Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Budějovický Benjamin Čolič v první minutě nastavení srazil v šestnáctce Libora Kozáka. Přestože Marek situaci dlouho na dálku s videorozhodčím konzultoval, nešel se na videozáznam osobně podívat a pokutový kop neodpískal. Podle komise měl Orel s hlavním rozhodčím lépe komunikovat a doporučit mu přezkoumání na hrací ploše.

V nedělním střetnutí Teplice - Ostrava (1:1) chybovali oba asistenti rozhodčího. Ve 47. minutě Petr Caletka nesprávně informoval o místě faulu domácího Michala Jeřábka na Nemanju Kuzmanoviče, načež hlavní sudí Pavel Královec chybně odpískal penaltu pro Baník, kterou proměnil Patrizio Stronati. Královec dal také teplickému obránci žlutou kartu. Podle komise měl nařídit přímý volný kop a Jeřábkovi udělit červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti.

Druhý pomezní arbitr Ivo Nádvorník na Stínadlech zaváhal v 66. minutě, kdy před vyrovnávacím gólem Jakuba Řezníčka nesignalizoval ofsajd domácího střelce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články