Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta má už čtvrtou posilu, z Bělehradu přišel Kanga

Už čtvrtou letošní posilu do svého týmu získala fotbalová Sparta. Z Crvené Zvezdy Bělehrad letenský klub posílil gabonský záložník Guélor Kanga. Sparťané za sedmadvacetiletého kreativního hráče zaplatili 25 milionů korun.

Guélor Kanga
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

Sedmadvacetiletý Kanga, o kterého Sparta usilovala delší dobu, přišel do Crvené zvezdy předloni z Rostova a za bělehradský celek odehrál 59 zápasů a dal 13 branek. Střelecky se prosadil i proti letenskému celku, v úvodním utkání předkola Evropské ligy se podílel jedním gólem na domácí výhře 2:0.

Před Kangou do Sparty během zimní pauzy zamířili rumunský záložník Nicolae Stanciu, jeho krajan brankář Florin Nita a srbský defenzivní univerzál Mihailo Ristič.

"Je velmi důležité, že máme ke Stanciovi i Kangu. Kdyby se soupeři důkladně připravili na Stancia, měli bychom možná problém, takhle máme více variant. Na druhou stranu, když těmto dvěma nepomohou další hráči, tak budeme mít také potíže," prohlásil sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. "Důležité bylo zanalyzovat si, zda spolu Kanga a Stanciu mohou nastupovat a vyhoví si. A podle mě spolu v určité konstelaci hrát mohou," dodal Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články