Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta má pohodový náskok, Baník se neodpoutal ode dna

Praha - Fotbalisté pražské Sparty jsou stále o pomyslných osm kroků napřed. Ačkoli Plzeň pokračuje ve slušných výkonech a náskok letenského týmu stáhla v sobotu jen na pět bodů, o den později už bylo díky výhře na Slovácku zásluhou Ladislava Krejčího vše jinak. Sparta je tak v čele ligy s 61 body. Na druhém konci tabulky se krčí s pouhými devatenácti body hráči ostravského Baníku a Bohemians 1905. O tři více má Slavia, která si může trochu polepšit případnou úterní výhrou nad Jabloncem.

Vítězslav Lavička a Ladislav Krejčí
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Slovácko - Sparta 0:1

Sparta i po 23. kole drží v čele tabulky osmibodový náskok na druhou Plzeň. Na hřišti Slovácka se sice trápila s koncovkou, ale nakonec vybojovala výhru 1:0 zásluhou gólu Ladislava Krejčího z 59. minuty. Slovácko v závěru mělo tlak i šance, ale prohrálo i třináctý vzájemný zápas po sobě.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/268797-sparta-golem-krejciho-porazila-slovacko-a-opet-odskocila-plzni/)

Jihlava - Mladá Boleslav 2:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi poprvé od listopadu v první lize prohráli, když ve 23. kole podlehli Jihlavě na jejím hřišti 1:2. Zakončili tak nevydařený týden, ve kterém vypadli i z Poháru České pošty. Naopak Jihlava už pošesté ze sedmi jarních zápasů bodovala zásluhou gólů Jungra a Harby. Za hosty už jen snižoval Koreš.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/268808-boleslav-prohrala-v-jihlave-a-komplikuje-si-boj-o-3-misto/)

Sport
zdroj: ČT4

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:1

Veledůležitou výhru v boji o udržení v lize si připsali fotbalisté Olomouce. Sigma v záchranářském souboji na domácím hřišti porazila Bohemians 1905 2:1, a ukončila tak pětizápasové čekání na vítězství. Díky zisku tří bodů se rovněž vzdálila sestupovým příčkám. "Klokani" naopak utrpěli ve čtvrtém zápase pod novým koučem Luďkem Klusáčkem první prohru a zůstali předposlední.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/268805-olomouc-zachranarsky-duel-proti-bohemians-zvladla-a-prerusila-serii-proher/)

Znojmo - Brno 1:1

Tři červené karty, dva góly a jeden bod pro oba soupeře. Tak vypadalo jihomoravské derby, v němž Znojmo remizovalo se Zbrojovkou v brněnském azylu 1:1. Hlavní postavou zápasu se stal bosenský záložník Emir Zeba, kterému stačilo pět minut na hřišti, aby poslal Znojemské do vedení, ale pak se nechal rychle vyloučit. Markovič pak v závěru vyrovnal. Oba celky mají na sestupové příčky náskok čtyř bodů.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/268803-drama-s-tremi-cervenymi-bez-viteze-znojmo-si-rozdelilo-s-brnem-po-bodu/)

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:3

Plzeň opět dokázala, že v posledních týdnech hraje ve velké pohodě a po jasné výhře 3:0 na hřišti Dukly Praha a na pouhý den snížila náskok vedoucí Sparty v čele tabulky. Domácí západočeského soupeře v lize neporazili ani na šestý pokus a doma mu podlehli i ve třetím zápase.

VÍCE O UTKÁNÍ A VIDEA (//sport/fotbal/268731-plzen-nedala-dukle-sanci-a-opet-stahla-naskok-sparty-v-cele/)

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Michal Kammermayer

Liberec - Baník Ostrava 3:2

Čekání fotbalistů Baníku na vítězství v lize se opět prodloužilo. Ostravský celek, který nevyhrál již čtrnáct zápasů v řadě, prohrál na hřišti Liberce 2:3 a zůstává poslední. Naopak Severočeši napravili debakl 0:6 z Plzně a na třetí Mladou Boleslav ztrácí dva body. O bod víc však mají Teplice.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/268726-banik-se-nezmatoril-ani-v-liberci-po-prohre-zustava-posledni/)

Teplice - Příbram 1:0

Fotbalisté Teplic porazili Příbram nejtěsnějším rozdílem 1:0. Příbramští hráli po celou dobu aktivněji, předčili domácí 6:4 na střely, trefili tyč i břevno, nakonec ale odjeli bez bodu a na pásmo sestupu mají jen čtyřbodový náskok. O vítězství Teplic rozhodl z protiútoku v 84. minutě Bratanovič.

VÍCE O UTKÁNÍ (//sport/fotbal/268645-pribram-sve-sance-nevyuzila-teplice-vydrely-vyhru-1-0/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články