Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta má po dvou sezonách generálního partnera. Valentův Synot Tip

Praha - Fotbalisté Sparty mají nového generálního partnera. Stala se jím sázková kancelář Synot Tip, která patří do portfolia sponzora první ligy Synotu. Spolupráce potrvá nejméně do roku 2017.

Daniel Křetínský s Davidem Lafatou a Ivem Valentou
zdroj: ČTK/AC Sparta Praha autor: Vlastimil Vacek

Logo Synot Tipubude vyobrazeno na domácích i venkovních sadách dresů. Sparta je na trávníku představí na konci července před prvními zápasy Synot ligy a kvalifikací Ligy mistrů.

Sparta obsazuje pozici generálního partnera po dvou letech. Finanční náležitosti kontraktu mezi klubem a přední loterijní společností ani jedna ze stran nezveřejnila. "V minulosti jsme prokázali, že jsme připraveni generálního partnera klubu nemít, pokud by jím neměla být společnost, které si vážíme a se kterou chceme a můžeme jméno Sparty spojit. Skupina Synot tato kritéria jednoznačně splňuje," uvedl majitel Sparty Daniel Křetínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta má nového partnera a tradiční cíle

Po skupině Synot se od minulé sezony jmenuje také nejvyšší česká soutěž. "Tímto krokem pokračujeme v upevňování pozice nejvýznamnějšího sponzora českého profesionálního fotbalu," řekl senátor Ivo Valenta, jehož společnost podporuje také Slovácko a Jablonec. Navíc podporuje i další sportovní odvětví, např. prostřednictvím své nadace.

Daniel Křetínský vyhlásil tradiční mety:

"Naším jasným cílem je vyhrát Synot ligu a uspět v evropských pohárech."

"Jsme ve druhé sázkařské lize a chceme do první ligy, proto jsme zvolili jednání se Spartou. Chceme také podporovat sport jako takový, protože je v něm žalostně málo prostředků," uvedl Valenta.

Sparta se dlouhodobě potýká se ztrátou, za což v posledních letech mohou hlavně neúspěšná vystoupení v evropských pohárech i nižší příjmy z přestupů. V sezoně 2013/2014 činila ztráta 144 milionů korun, což byl nejlepší výsledek hospodaření za poslední tři roky. Manko však podle vedení nemá negativní vliv na provoz klubu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články