Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta klade mimořádný důraz na titul. Chce ale i do základních skupin v Evropě

Praha - Nedovolit Plzni vyhrát třetí titul v řadě. To je primární cíl Sparty pro nadcházející sezonu. Hlavním úkolem Letenských je vyhrát titul, pro sparťany ale bude další hlavní úkol probojovat se do základní skupiny evropských pohárů. Vědí ale, že do Ligy mistrů bude cesta velmi složitá. Sparťané ale řeší i příchody dalších tří hráčů - čekají na rozhodnutí Rosického, jednají i o návratu Václava Kadlece a na cestě už je kapitán Baníku Holzer.

Sparťanská delegace - zleva kapitán Lafata, trenér Ščasný a ředitel Kotalík
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Naše cíle jsou jako každý rok ty nejvyšší. Postup do evropských pohárů, samozřejmě ideálně do Ligy mistrů, a hrát tam důstojnou roli. A pak samozřejmě zisk titulu, na což letos klademe obzvlášť důraz," řekl generální ředitel Sparty Adam Kotalík. 

"Motivace získat titul je opravdu velká, zvláště když nám to teď poslední roky utíká. A samozřejmě motivace je i Liga mistrů," doplnil kapitán David Lafata. Ten za největší soupeře Sparty v boji o titul považuje obhájce Plzeň, posílenou Slavii a Mladou Boleslav. "Zapomenout nesmím ani na Jablonec," dodal bývalý hráč Severočechů.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro Spartu je primárním cílem ligový titul

Sparta přes léto prodala Patrika Schicka a Ladislava Krejčího do Itálie za částky, které se údajně pohybují kolem 100 milionů korun. "Udělali jsme dva velké transfery. Oba se řadí k největším za posledních několik let. Částky to byly nadstandardní. Další odchody už ale neočekáváme. Jednalo se i o Jakubu Brabcovi, ale jednání byla ukončena a Jakub zůstává ve Spartě," řekl Kotalík.

Sparťané budou hrát v evropských pohárech v "baníkovské" barevné kombinaci

Sparťané budou hrát v nové ligové sezoně zápasy na hřištích soupeřů v dresech v kompletně bílém provedení. Klubové barvy žlutou a modrou budou připomínat pouze detaily. Pouze v evropských pohárech dojde ke změně a bílé triko doplní modré trenýrky a stulpny, sada připomíná barvy Baníku Ostrava. Tradiční domácí rudá sada dresů zůstala oproti minulému ročníku beze změny. 

Sparťané představují nové sady venkovních dresů
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Odchody? Ščasný nepočítá se Shalou a Nešporem

Odejít by však mohl albánský záložník Herolind Shala, se kterým trenér Zdeněk Ščasný nepočítá. "A také Martin Nešpor projevil zájem vrátit se do Polska, ale zatím si ho necháváme, protože Lukáš Juliš měl zdravotní potíže," doplnil trenér Ščasný.

V kolonce příchodů má Sparta především návraty hráčů z hostování, ale také reprezentačního stopera Michala Kadlece, který přestoupil z Fenerbahce Istanbul. "Právě Michal by společně s Tomášem Koubkem a Alešem Čermákem měl být největším posílením. Stále jednáme i o dalších příchodech," prohlásil Kotalík.

Sparťané čekají na Rosického, řeší i další návrat Kadlece

Potvrdil, že Sparta vede jednání s Midtjyllandem o možném přestupu Václava Kadlece a s Baníkem Ostrava o Danielu Hölzerovi. Rovněž se čeká na rozhodnutí kapitána reprezentace Tomáše Rosického, kterého se snaží Sparta nalákat zpět.

"Jednání běží. Jsme s Tomášem v kontaktu, ale u něj bude záležet, jestli se rozhodne pokračovat v kariéře. Nyní je v Londýně, kde se léčí u fyzioterapeutů, které zná z Arsenalu. Tomáš je tak specifický hráč, že na něj budeme čekat, než se rozhodne," řekl Kotalík.

Kromě hráčů dostal posily i realizační tým. Asistentem trenéra se stal dosavadní kouč devatenáctky David Holoubek a po konci kariéry přešel k trenérům i Radoslav Kováč. "Ten je k ruce trenérovi, ale zároveň pomáhá i nám ve vedení. Zejména při sledování hráčů na hostováních," dodal Kotalík.

Trenér Ščasný přes léto piloval s týmem především souhru v systému 3-5-2. "Pracovali jsme na tom hodně, sám jsem zvědavý, jak se nám to povedlo. Proti silným soupeřům to v minulé sezoně vycházelo, proti slabším jsme měli více problémů. Na tom jsme pracovali. Loni jsme v Evropské lize nasbírali zkušenosti, které se teď pokusíme prodat," dodal Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články