Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Sparta? Je to pro nás ideální začátek. Chceme se ukázat, burcuje brněnský Dreksa

Do první ligy se vrací po dvou letech a hned na úvod je čeká pikantní souboj se Spartou. Brňanům vedeným Pavlem Dreksou ale těžký soupeř na startu nevadí. Třicetiletý kapitán Zbrojovky to dokonce považuje za výhodu, ačkoli Pražané podle jeho slov poskládali dobrý tým.

Brněnský obránce Pavel Dreksa
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hráč se 129 ligovými starty na kontě označil současnou Spartu za silnější tým než v minulých letech. "Přišli tam čeští hráči, podle mě se zvedl týmový duch a chtíč na hřišti něco dokázat. Viděl jsem pár jejich zápasů v přípravě a působili na mě velmi dobrým dojmem," řekl Dreksa.

Zbrojovka jako nováček bude mít jasný cíl, záchranu v soutěži. "Musíme dobře začít a od začátku se pohybovat co nejdále ode dna," poznamenal kapitán.

Přípravu na nejvyšší soutěž ovlivnila nejen ve Zbrojovce pandemie koronaviru. "I během nucené přestávky jsme dost trénovali, ale já už jsem se za ty roky naučil nepřikládat výsledkům v přípravě takovou váhu. Bude záležet na tom, jak sezonu rozjedeme, a ne na tom, jak jsme se na ni připravovali," konstatoval Dreksa, který má zkušenosti z předchozích angažmá v Olomouci, Ostravě, Karviné a Baku.

Kratší příprava jako výhoda

Už během přípravných zápasů, v nichž Brno například v generálce porazilo Zlín, si tým zvykal na větší tempo, agresivitu i rychlost. "Ale přáteláky se ještě nehrají úplně nadoraz, realita se ukáže až v mistrovských utkáních," zdůraznil.

Brněnská kabina se už těší na ostrý ligový start, což ještě umocňuje jméno sobotního soupeře. "Pro nás je dobře, že příprava byla dost krátká, a všichni už se těšíme na Spartu. Je to pro nás ideální začátek se ukázat a uvidíme, jak se nám to povede," dodal brněnský kapitán.

Dreksa je v mužstvu stoperem číslo jedna, vedle něj se pravděpodobně postaví Jakub Šural, jehož místo bývalo spíše na kraji obrany. Dreksa z toho ale obavy nemá. "Šury hrával taky na stoperu, hraje se mi s ním dobře. Cítíme se spolu na hřišti fajn, v tom problém nevidím," řekl.

Najdou si hráči cestu k fanouškům?

Sparta bude mít na výběr vícero složení útoku, ale Dreksa očekává, že nastoupí Adam Hložek s Lukášem Julišem. "Hložek je sice menší, ale Julda zase ne, byť výšky Kozáka nedosahuje. Ale vzhledem k tomu, že se může pětkrát střídat, musíme být připraveni na více možností sparťanské ofenzivy," poznamenal.

Spartu Dreksa řadí hned za Slavii a Plzeň. "Nedokážu říct, jestli jsou už nyní na úrovni těchto dvou týmů, ale letos v létě poskládali tým opravdu dobře," ocenil. Je rád, že Zbrojovka na Spartu narazí hned v prvním kole. "Je to jednoznačně výhoda. Nemáme v tom zápase co ztratit, můžeme se jen ukázat," podotkl.

Mrzí ho však, že po zápase nebude moci poděkovat fanouškům za podporu, hráčům to zakazuje manuál s opatřeními proti šíření koronaviru. "Je to škoda, třeba nějakou cestu k poděkování najdeme. Ale hlavně se musíme prezentovat dobrým výkonem, aby bylo co slavit," dodal brněnský obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články