Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta i Slavia otevřou na svých stadionech očkovací centra

Odvěcí pražští rivalové fotbalová Slavia i Sparta ve spolupráci s pražským magistrátem otevřou na svých stadionech očkovací centra. Poslouží zájemcům o posilující dávku vakcíny proti covidu-19, očkovat se na obou místech bude látkou od společnosti Pfizer. Centrum na Letné bude fungovat od 10. ledna do 4. února, v Edenu od 10. ledna do 2. února.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová Sparta i Slavia otevřou na svých stadionech očkovací centra

"Nechceme zažívat prázdné stadiony a nechceme, aby na ně mohlo chodit maximálně 1000 lidí. Chceme si užít plnou kapacitu a bouřlivou atmosféru. Věřím, že i tato třetí očkovací dávka pomůže k tomu, abychom vymýtili covid z našeho života a vrátili se na plné stadiony. Věřím, že očkování jako takové chrání nejen nás, ale i naše příbuzné a přátele. To je primární důvod toho, proč toto děláme," řekl ředitel Sparty František Čupr na tiskové konferenci za účasti pražského primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) či starosty Prahy 7 Jana Čižinského (Praha 7 Sobě).

Také český mistr Slavia vakcinaci proti koronaviru dlouhodobě podporuje. Celý klub včetně hráčů a realizačního týmu je kompletně naočkovaný. "Otevření očkovacího centra je čtvrtá část naší klubové kampaně, kterou podporujeme očkování ve společnosti. Všichni hráči se před (středečním) odletem na soustředění do Portugalska naočkovali třetí dávkou, je to součást naší klubové filozofie," uvedl ředitel úseku strategických vnějších vztahů Slavie Jiří Vrba.

Na Spartě i Slavii mohou posilující dávku dostat pouze dospělí. Před návštěvou na obou stadionech je nutné se dopředu registrovat on-line na adrese https://registrace.mzcr.cz/. V Edenu v pracovních dnech zvládnou naočkovat 250 až 300 lidí, na Letné zhruba 200 lidí. V sobotu a neděli bude kapacita dvojnásobná. V Edenu se bude po 2. únoru očkovat v sousedním obchodním centru.

Podle údajů datové platformy Golemio je alespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu-19 naočkováno zhruba 75 procent z 1,14 milionu Pražanů. Druhou dávku očkování podstoupilo zatím asi 70 procent a posilující téměř 30 procent lidí s trvalým pobytem v hlavním městě. Na posilující dávku vakcíny mají nárok všichni dospělí, kteří mají minimálně pět měsíců po dokončeném očkování.

V Praze bylo na konci minulého roku víc než 80 očkovacích center, naposledy se v polovině prosince otevřelo v obchodním domě Kotva. Většina jich je ve zdravotnických zařízeních, ať už ve velkých nemocnicích, nebo soukromých ordinacích. Bez registrace mohou lidé chodit do 17 z nich, mimo jiné na hlavní nádraží nebo do obchodních center na Chodově a Černém Mostě. Očkuje se také v ordinacích praktických lékařů, kde si lidé vakcínu objednávají přímo u svého lékaře.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články