Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta hraje o rekord, Olomouc na Letné bojuje o záchranu

Praha – Sparta oslavila titul již v minulém kole. Poprvé se ale Sparťané představí před vlastními fanoušky jako nově korunovaní mistři až v duelu s Olomoucí. Letenští stále mají o motivaci postaráno, jelikož bojují o bodový rekord ligy, na který by dosáhli v případě zisku 7 bodů v posledních třech kolech. To Olomouc má zcela jiné starosti. Sigma v posledních čtyřech kolech získala jediný bod a spadla na předposlední příčku. Přímý přenos utkání sledujte dnes od 16:30 na ČT sport a našem webu.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta v minulém kole slavila titul, ale jen u televize, protože v Teplicích si korunovaci na hřišti nevybojovala. Teď se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu proti Olomouci a oslavit titul se svými fanoušky na Letné. To je pro hráče motivace podobně jako vidina toho, že v případě vítězství stále mohou pomýšlet na bodový rekord ligy.

"Hráči měli tři dny volno a určitě mají v hlavách to, že cíl už je splněn. Ale vidina bodového rekordu a udržení domácí neporazitelnosti by pro ně měla být dostatečná motivace," uvedl asistent trenéra Václav Jílek, který do Sparty přišel právě z Olomouce. "Sigma je v situaci, kdy potřebuje každý bod, takže v neděli to pro ně bude zápas o bytí a nebytí," tuší.

Olomouc se v posledních utkáních trápila, za čtyřy kola získala jediný bod a propadla na předposlední příčku. Na Spartě by tak potřebovala vyhrát. "Musíme se z toho sebrat. Situace je vážná, ale pořád máme tři zápasy na to, abychom s tím něco udělali. Naděje pořád je. Snažíme se hráče vyburcovat, stále věřím, že ty kýžené body uhrajeme," řekl trenér Ladislav Minář.

Plzeň čeká Boleslav

V Plzni se pak představí ve vzájemném střetnutí druhý a třetí tým tabulky. Plzeň i Mladá Boleslav již mají jistý start v pohárové Evropě, a tak by se mělo jednat především o pohledný fotbal mezi celky, které na jaře každý jen jednou prohrály. Pro trenéra Plzně Dušana Uhrina mladšího půjde o zajímavý souboj i z toho pohledu, že se poprvé postaví Mladé Boleslavi, kterou trénoval v letech 20042007 a 2009.

V duelu ze spodu tabulky se střetne Brno se Slavií o to, kdo bude moci hrát poslední dvě kola v klidu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články