Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta hlásí první posilu. Na Letnou přichází švédský záložník Karlsson

Fotbalisté Sparty vítají první zimní posilu týmu. Tou se stal čtyřiadvacetiletý švédský záložník David Moberg Karlsson, který na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku. Švédský reprezentant naposledy oblékal dres Norrköpingu.

David Moberg Karlsson
zdroj: AC Sparta Praha

Norrköping letos až do posledního kola bojoval o titul, nakonec skončil těsně o dva body za AIK Stockholm. Karlsson, který má Spartě pomoci vyhrabat se z krize (naposledy padla v neděli 0:1 doma s Teplicemi, pozn. red.), nastřílel ve švédské nejvyšší soutěži Allsvenskan deset branek a na další tři přihrál.

"Nejlépe se cítím na pravém křídle, ale i levá strana nebo podhrot jsou úplně v pohodě, je mi takřka jedno, na jakém z těch míst jsem. Žádný ofenzivní post pro mě není problém," uvedl Karlsson po svém příchodu na Letnou.

Fotbal fokus podcast o herní krizi Sparty a možných změnách v týmu:

Ve švédské lize začínal před osmi lety v barvách IFK Göteborg, v roce 2013 přestoupil do anglického Sunderlandu. O rok později se ale vrátil do Švédska a dva roky působil v Nordsjaellandu.

V roce 2016 přestoupil křídelník Karlsson do Norrköpingu. Ve švédské reprezentaci debutoval v roce 2017. Nastoupil ve třech přípravných zápasech a loni při vítězství 6:0 nad Slovenskem v Abú Zabí dal i první reprezentační gól.

"Můj cíl je vyhrávat. Ve švédské lize jsem k tomu měl blízko, chyběly nám jen dva body. Náš zisk by obvykle v jiných sezonách stačil na titul. Byl jsem hodně zklamaný. Takže bych chtěl vyhrávat a mít možnost slavit s fanoušky. Přišel jsem do největšího klubu a ten pochopitelně chce vyhrát ligu," uvedl Karlsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlsson: Chci tu vyhrát ligu
Zdroj
ČT sport, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články