Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta hlásí další zvučnou akvizici. Z Jablonce přichází špílmachr Trávník

Spekulace jsou minulostí. Ofenzivní záložník Michal Trávník přestoupil z Jablonce do pražské Sparty. Pětadvacetiletý reprezentant podepsal na Letné smlouvu na tři roky a stal se po trojici Libor Kozák, Ladislav Krejčí, Andreas Vindheim čtvrtou posilou celku z hlavního města.

"Michal je technicky velmi dobře vybavený, pracovitý a týmový hráč. Má přehled ve hře a je nebezpečný ve finální třetině hřiště, kde dokáže branky připravovat i sám střílet," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "S jeho příchodem se výrazně zvýší konkurence ve středu zálohy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Trávník vyměnil Jablonec za Spartu

"Jsem šťastný, že už to dopadlo a budu hrát za Spartu," prohlásil Trávník. "Tomáš Rosický na mě při jednání zanechal obrovský dojem. Těším se i na spolupráci s trenérem Václavem Jílkem, kterého znám z národního týmu do jednadvaceti let," přidal.

Trávník odstartoval kariéru ve Slovácku, kde se postupně vypracoval v oporu týmu, a v roce 2015 přestoupil do Jablonce. V severočeském klubu si zahrál i evropské poháry a v minulé sezoně patřil s deseti brankami a deseti přihrávkami mezi nejlepší hráče nejvyšší soutěže. Celkem v první lize nastoupil k 167 zápasům a dal 19 gólů.

S českou reprezentací do 21 let si zahrál na dvou mistrovstvích Evropy a na kontě má i pět startů za áčko. "Věřím, že Michal už je dostatečně zkušeným fotbalistou na to, aby očekávání a tlak spojený s působením ve Spartě zvládl," zakončil Rosický.

Zdroj
ČTK, sparta.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články