Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta díky bezbrankovému derby sahá po titulu, Boleslav má po výhře v Ostravě do pohárů blíž

Sparta navzdory půlhodinovému oslabení remizovala doma ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul v derby se Slavií bez branek a výrazně se přiblížila obhajobě titulu. Přímý souboj o čtvrté místo, znamenající účast v předkole Konferenční ligy, zvládla lépe Mladá Boleslav. Středočeši zvítězili 1:0 na hřišti Ostravy a na svého soupeře mají nyní dvoubodový náskok. Plzeň díky hattricku Pavla Šulce porazila Slovácko 4:2. 

Utkání Sparta – Slavia
zdroj: twitter.com/slaviaofficial

"Jsme o jeden zápas blíž titulu, není ale konec. Bude to ještě boj. Je úžasné být součástí takového boje, v němž proti sobě stojí po celou sezonu takové dva týmy," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Sparta od 63. minuty dohrávala bez vyloučeného Lukáše Haraslína. Tři zápasy před koncem soutěže vedou Letenští dál tabulku o čtyři body před městským rivalem.

Také čtvrtý vzájemný soutěžní zápas pražských "S" v této sezoně skončil po 90 minutách nerozhodně, z toho potřetí v lize. Rovněž v březnu se na Letné hrálo bez branek.

Vítěz vzešel pouze z únorového čtvrtfinále domácího poháru v Edenu, v němž Sparta po obratu triumfovala 3:2 po prodloužení.

Po vypršení čtyřzápasového disciplinárního trestu se Letenským vrátil záložník Preciado. Ekvádorský reprezentant ale začal na lavičce. Na ni usedl i druhý nejlepší střelec ročníku nejvyšší soutěže slávista Jurečka.

Duel se v úvodu nesl v opatrném duchu. Poté se ale diváci na vyprodané Letné na rozdíl od březnového derby dočkali řady šancí, zejména na straně domácích.

Jako první však zahrozili v 19. minutě hosté, když Schranzova střela z hranice vápna Vindahlovi propadla a Panák před dobíhajícím Chytilem odvrátil míč do bezpečí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Na druhé straně Birmančevič po rychlém přečíslení vyslal do samostatného úniku Kuchtu, jenže ten v souboji dvou reprezentantů vystřelil pouze do gólmana Staňka.

Poté si na Kairinenův centr za obranu Slavie naběhl Wiesner, jenže ranou z první proti slávistickému brankáři neuspěl.

Staněk následně vyrazil i Rynešovu dalekonosnou dělovku a po Haraslínově centru rovněž Krejčího tečovanou hlavičku směřující pod břevno.

Vršovičtí se mohli dostat do vedení v 54. minutě. Oscar přihrál Juráskovi, jenž ale vyběhnutého Vindahla neprostřelil.

V 63. minutě si domácí výrazně zkomplikovali situaci. Haraslín v rohu hřiště v souboji o míč ve skluzu fauloval Douděru a od rozhodčího Černého uviděl druhou žlutou kartu v utkání.

Sparťané obdrželi už 10. červenou v ligové sezoně, suverénně nejvíce ze všech celků. Letenští měli vyloučeného hráče v každém ze čtyř soutěžních derby v tomto ročníku.

Vzápětí dostal čtvrté žluté napomenutí v ligovém ročníku domácí kapitán Krejčí, čímž se "vykartoval" pro úterní domácí duel s Ostravou. Kvůli stejnému prohřešku zkraje druhé půle přijde o zápas s Baníkem i jeho albánský spoluhráč Laci.

Slavia si navzdory přesilovce dlouho výraznější šanci nevypracovala. Až v 90. minutě se k zakončení propracoval Chytil, jenže Vindahl jeho přízemní střelu vyrazil na roh.

Sparta před vlastními diváky v tomto ročníku nejvyšší soutěže jako jediná ani v 16. duelu nenašla přemožitele.

"Abychom udělali titul, musíme naše konkurenty porážet, ať už Spartu, nebo Plzeň. V této sezoně se nám to ani jednou (z pěti ligových zápasů) nepodařilo. To je důvod, proč ztrácíme čtyři body (na Spartu)," prohlásil hostující stoper Tomáš Holeš.

Sparta Praha – Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Černý – Paták, Kříž – Radina (video). ŽK: Haraslín, Laci, Wiesner, Krejčí – Jurásek, Holeš. ČK: 63. Haraslín. Diváci: 18 199 (vyprodáno).

Sparta: Vindahl – Sörensen, Panák (68. Vitík), Krejčí – Wiesner (61. Preciado), Kairinen (61. Sadílek), Laci, Ryneš – Birmančevič (82. Olatunji), Haraslín – Kuchta (68. Solbakken). Trenér: Priske.

Slavia: Staněk – Holeš, Ogbu (46. Zima, 75. Masopust), Vlček – Douděra (75. Zafeiris), Oscar, Ševčík, Bořil – Jurásek (59. Jurečka), Schranz (79. Tijani) – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Pavel Šulc se raduje z branky
zdroj: twitter.com/fcviktorkaplzen

Šulc hattrickem zařídil Plzni výhru 4:2 nad Slováckem

Plzeň vyhrála nad Slováckem v sezoně na třetí pokus a vrátila mu domácí listopadový debakl 1:4. Celek z Uherského Hradiště v lize nevyhrál podeváté za sebou a je čtyři body za pátou Ostravou.

Slovácko vstoupilo do zápasu lépe, do vedení však šli domácí. Ve 13. minutě gólman Heča ještě vytáhl Havlův volej na břevno, o tři minuty později se ale Vydra prokličkoval přes tři obránce až před bránu a jeho vyraženou střelu doklepl do odkryté sítě Šulc.

Heča se vrátil do brány Slovácka po pěti zápasech a připsal si řadu zákroků. Ten nejlepší předvedl v 23. minutě, kdy zblízka vyrazil Vydrův volej. Jeho tým se pak dočkal vyrovnání po svižné kombinaci, kterou zakončil ve 32. minutě Kohút technickou střelou přesně za tyč.

Na konci první půle si Vecheta naběhl na Kohútovu kolmici za obranu, sám před Jedličkou ještě vylepšil akci přihrávkou před prázdnou bránu Juroškovi, jenž však ze tří metrů nikým neatakovaný jen napálil míč do břevna.

Trest pro hosty přišel hned z protiútoku. Jirkova nenápadná hlavička ještě skončila na tyči, po následném rohovém kopu už se ale prosadil ze vzduchu kapitán Západočechů Hejda.

Druhý poločas začal pro hosty komplikací v podobě zranění kapitána Daníčka, jehož nahradil Sinjavskij. Slovácku pomohla z útlumu až penaltová situace z 67. minuty, kdy Juroška trefil Řezníka ve vápně do ruky.

Sudí Všetečka po poradě s videorozhodčím nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Havlík. S 12 ligovými góly nejlepší střelec týmu skóroval po osmi zápasech.

Domácí v závěru stupňovali tlak, Heča se ale opět vyznamenal zejména proti Havlově hlavičce zblízka. Až v 90. minutě dopadl centr do vápna na ruku Hofmanna a Všetečka si zopakoval konzultaci s videorozhodčím i nařízení penalty. Míč si vzal Šulc a poslal Heču na druhou stranu.

Za protesty následně dostal červenou kartu trenér Svědík. Slovácko ve snaze o vyrovnání vyslalo při závěrečném rohu do vápna soupeře i Heču, míč se ale odrazil do brejku Šulcovi a ten ho dovezl až do prázdné brány.

Třiadvacetiletý čerstvý reprezentant dal druhý hattrick v ligové sezoně i kariéře a přeskočil v tabulce střelců slávistu Jurečku, na kterého má dvougólový náskok.

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 4:2 (2:1)

Branky: 16., 90.+3 z pen. a 90.+8 Šulc, 43. Hejda – 32. Kohút, 70. Havlík z pen. Rozhodčí: Všetečka – Ratajová, Leška – Kvítek (video). ČK: 90.+3 Svědík (Slovácko, trenér). Diváci: 6740.

Plzeň: Jedlička – Řezník, Hejda, Dweh – Havel (77. Cadu), Kalvach (46. Červ), Traoré, Souaré – Jirka (68. Chorý), Šulc (90.+10 Fišer) – Vydra (77. Mosquera). Trenér: Koubek.

Slovácko: Heča – Hofmann, Daníček (51. Sinjavskij), Kalabiška – Blahút, Havlík, Kohút (77. Trávník), Holzer (90.+4 Holásek) – Kim Sung-pin (77. Mihálik), Juroška (90.+4 Kratochvíla) – Vecheta. Trenér: Svědík.

Utkání Ostrava – Mladá Boleslav
zdroj: twitter.com/fkmladaboleslav

Boleslav díky bezkému gólu vyhrála duel o čtvrté místo

"Nejdříve jsme splnili účast v šestce, teď se zase otevírají nějaké možnosti směrem nahoru. Jsme pokorní, pracujeme. Uvidíme, co přinesou další zápasy," řekl mladoboleslavský trenér David Holoubek.

Taktická ani opatrná bitva se na stadionu ve Vítkovicích nekonala. Takový scénář překazil rychlý gól ze třetí minuty.

Po mladoboleslavském brejku a přihrávce Vaníčka do malého vápna zasáhl ostravský Boula míč tak nešťastně, že se od dobíhajícího Hilála odrazil do branky.

Baník postupně nabíral na tempu, až se zápas proměnil v hru na jednu bránu. Kubala z malého vápna hlavičkoval vedle a vyrovnání měl po Boulově prostrčení na kopačce hlavně ve 29. minutě Šín, ale jeho střelu k tyči gólman Mikulec vyškrábl.

"Tam jsem věřil, že to otočíme. Dostali jsme se do toho, ale chyběl tomu ten gól. Hosté dobře bránili, spoustu toho zblokovali," uvedl ostravský trenér Pavel Hapal, který v minulosti vedl Mladou Boleslav.

Tlak domácích byl chvilkami drtivý a hosté měl problém dostat z vlastní poloviny hřiště. Středočeši přečkali spoustu závarů, zblokovali řadu střel a ke konci poločasu jim pomohla po Kubalově pokusu i tyč.

Domácí také po změně stran zavřeli soupeře na svou útočnou polovinu, ale Baníku chybělo rychlejší zakončení nebo přesnější finální přihrávka.

Až v 60. minutě se Mikulec ocitl v nebezpečí, ale Šín zblízka hlavičkoval z těžkého záklonu decimetry vedle tyče.

Ostrava až do konce měla balon pod kontrolou, její tlak se však spíše měnil v platonický a vyloženou příležitost si už nevypracovala.

Mladoboleslavští v Ostravě v lize bodovali po čtyřech porážkách za sebou. Baník prodloužil svou chabou bilanci na domácím stadionu, kde z posledních 11 zápasů nejvyšší soutěže jen jednou zvítězil.

"Bránilo se dobře, zodpovědně. Hodně střel jsme zblokovali, ale měl jsem z toho bezpečný pocit. Věděl jsem, že soupeř se do nás nemůže dostat. Jsem hrdý na tým, jak to na tak horké půdě zvládl," řekl Holoubek.

"Zklamání je veliké. Je to o gólech, jeden jsme si dali vlastně sami. Doma se nám nedaří vyhrávat. Ještě jedna šance bude," dodal Hapal.

Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 3. Hilál. Rozhodčí: Berka – Vlček, Slavíček – Petřík (video). ŽK: Kubala, Lischka, Adediran – Sakala, Vaníček, Holoubek (trenér). Diváci: 8627.

Ostrava: Letáček – Juroška (62. Rusnák), Blažek, Lischka, Kpozo (85. Pojezný) – Boula – Buchta, Šín, Rigo (62. Klíma), Ewerton – Kubala (62. Adediran). Trenér: Hapal.

M. Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Kadlec – Sakala, Karafiát (87. Kubista) – Jawo (87. Pulkrab), Ladra (87. Žitný), Vaníček (71. Kušej) – Hilál (66. Suchomel). Trenér: Holoubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články