Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Sparta dávala góly a Heča zavřel branku. Udržel jsem nulu, ale výhra je to nejdůležitější, řekl

Uštědřili soupeři čtyři branky, ale nejlepším mužem zápasu nebyl žádný ze střelců. Derby mezi Spartou a Bohemians 1905 skončilo vysokou výhrou domácích 4:0, ale podle průběhu hry to na debakl vršovického klubu nevypadalo. Stěžejní byl výkon sparťanského brankáře Milana Heči, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším mužem utkání.

Brankář Sparty Milan Heča
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Heča si už během působení ve Slovácku vypracoval pověst rozdílového hráče, jenže po příchodu na Letnou se tak trochu svezl se sparťanským trápením. Do branky se dostával střídavě s rumunským gólmanem Florinem Nitou, ale od devátého kola je stálicí Sparty a v posledních dvou zápasech i klíčovým hráčem.

Proti pražskému rivalovi vychytal třetí podzimní nulu a především během posledních dvou kol v Teplicích a v derby byl hlavní oporou svého týmu. V prvním poločase vytáhl tři výborné zákroky, při nichž musel napravovat chyby spoluhráčů.

"První poločas z naší strany nebyl povedený. Po rychlém gólu jsme trochu polevili a soupeř měl několik dobrých možností k vyrovnání, dokonce ani druhý gól ještě nebyl pojistkou a Bohemka stále cítila šanci. Možná až do stavu 3:0 jsme mohli být klidnější, teprve tehdy se to zlomilo," popsal Heča.

Pochvaly se dočkal od spoluhráčů i trenérů obou týmů. "Byl naším klíčovým hráčem, chytil velké šance soupeře," připomněl autor prvního gólu Libor Kozák a podobně mluvil i kouč Václav Jílek. "Musím vyseknout velkou poklonu Milanu Hečovi, který v rozhodující pasáži před přestávkou vytáhl tři výborné zákroky a hodně nás podržel," hodnotil výkon osmadvacetiletého brankáře trenér. A přidal se i jeho protějšek Luděk Klusáček: "Podívejte se na statistiky střel, ne náhodou byl brankář Heča vyhlášen mužem zápasu."

Pochvalná slova se brankářovi dobře poslouchala, ale více si prý cení, že jeho tým vyhrál. "Je fajn, že se mi podařilo pár zákroků a udržel jsem nulu, ale my teď potřebujeme především vyhrávat a to bylo nejdůležitější," prohlásil.

Jen ho mrzelo, že jeho tým nedokázal i za jasného vedení soupeře držet na distanc od branky. "Snažil jsem se za stavu 3:0 na spoluhráče křičet, ale hru se nám nedařilo moc zklidnit. Měli jsme v té fázi míč více podržet, takhle Bohemka stále měla nějaké možnosti," uvedl Heča.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články