Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta chce prolomit komplex Teplice. Jablonec chce další výhru, teď proti Bohemians

Pro sparťanské fotbalisty je to tradiční strašák. Když vyrazí do Teplic, takřka nikdy je nečeká nic jednoduchého. Letenští na Stínadlech vyhráli za posledních patnáct zápasů jen dvakrát. Vylepšit čísla by chtěli v sobotu, kdy usilují o první vítězství po čtyřech ligových remízách v řadě. O vítězství stojí i Jablonec, který si chce ještě přilepšit v boji o evropské body a připsat si sedmou soutěžní výhru v řadě. Plzeň si zase chce upevnit první místo v boji o titul proti Mladé Boleslavi. Přímý přenos utkání Plzeň - Mladá Boleslav sledujte od 19:30 na ČT sport, on-line přenos z utkání Teplice - Sparta na ctsport.cz.

Radující se Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Sparta chce na Stínadlech slavit ve třetím utkání pod novým trenérem Pavlem Hapalem první vítězství, ale Teplice doma v této ligové sezoně ještě neprohrály. "Proti Spartě je každý soupeř houževnatý a nepříjemný. Ale my jsme Sparta a chceme uspět. Uspět znamená zvítězit. V reprezentační pauze jsme se zaměřili na nějaké nácvikové věci a také na fyzickou zátěž. Myslím, že to splnilo účel," řekl Hapal.

Sparta výhru potřebuje i proto, aby zapomněla na druhý poločas z derby se Slavií, ve kterém přišla o náskok 3:0. "Musíme vyhrát, navíc ani jinou možnost nemáme. Ve zbývajících zápasech už si nemůžeme dovolit prohrávat, nebo remizovat," dodal rumunský záložník Sparty Nicolae Stanciu.

Sobotní program zakončí večer Plzeň s Mladou Boleslaví. Viktoria minule ve Zlíně dosáhla na první jarní ligovou výhru, což by ji spolu s vítězstvím nad Sportingem Lisabon v Evropské lize mohlo nakopnout. "Rádi bychom navázali na výhru ve Zlíně i na Sporting, konečně doma vyhráli a potěšili fanoušky. Bude to hlavně o důrazu," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba, jehož tým v lize z posledních dvou domácích duelů uhrál jen bod.

Jak se povede Spartě na půdě Teplic? I o tom byl nový Fotbal fokus podcast

Mladá Boleslav prožívá nejhorší sezonu ve své ligové historii a bojuje o záchranu. Potřebuje tak bodovat i na hřištích soupeřů, kde paradoxně získala o pět bodů víc než doma. "Každé utkání je těžké, ale v Plzni to bude mimořádně těžké, protože hraje opravdu dobře. Rozhodně ale flintu do žita neházíme a jedeme tam podat náš nejlepší výkon. Musí tam být obrovské nasazení a bojovnost," řekl mladoboleslavský obránce Antonín Křapka.

Předposlední Brno doma nutně potřebuje zvítězit, ovšem přivítá Karvinou, která bodovala v posledních šesti kolech. "Uděláme všechno pro to, abychom konečně skórovali. Bez branek se nedá vyhrát. Pracujeme hodně na ofenzivě a odvážné hře, která nám pomůže vytvořit si tlak. Doufám, že potvrdíme, že jsme doma silní a dokážeme zvítězit," řekl brněnský trenér Roman Pivarník, jehož tým má se 14 brankami nejhorší útok ligy.

Na třetí místo před pauzou poskočil Liberec a udržet se ho pokusí na Slovácku, kde třikrát za sebou zvítězil. Na šest jarních výher chce navázat pátý Jablonec, který doma přivítá Bohemians 1905. Zaútočit může i na třetí místo, pokud Liberec a Olomouc ztratí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články