Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta chce potvrdit herní zlepšení na Střelnici, ukončí jabloneckou neporazitelnost?

Po smolné domácí porážce s Plzní cestují fotbalisté Sparty na sever Čech, kde se v rámci 11. kola nejvyšší soutěže pokusí zastavit rozjetý Jablonec. Výkon proti Viktorii dává Pražanům naději, že je tento scénář reálný. Sobotní soupeř však nenašel přemožitele už osm kol za sebou a víra v prodloužení této série je podpořena faktem, že s Letenskými neprohrál před vlastními příznivci od listopadu 2013. Přímý přenos utkání sledujte od 18:05 na ČT sport, textovou on-line reportáž na webu ctsport.cz.   

Utkání Jablonec - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec - Sparta Praha

Sparta předvedla ve šlágru minulého kola nejlepší výkon v sezoně, ale paradoxně nezískala ani jeden bod. Výrazné herní zlepšení se pokusí zúročit na stadionu Střelnice, kde v soutěžním duelu nezvítězila šestkrát v řadě. 

"Musíme se chytit, i když je Jablonec těžký soupeř. Má výborný tým, standardní situace a roli bude hrát i podnebí. Chceme navázat na výkon proti Plzni, i když ani tam to nebylo bez chyb," řekl asistent sparťanského trenéra Radoslav Kováč. 

Venku nicméně tým z hlavního města dokázal uspět pouze jednou z pěti posledních ligových pokusů. "Bavíme se o tom dlouhodobě. Musíme hrát statečně a podstoupit každý souboj, to je jediný recept. O Jablonci se před sezonou vůbec nemluvilo a podívejte, kolik má bodů. Je vidět, že je v pohodě. Do zápasu půjde v klidu a my musíme bejčit," dodal Kováč.

Herní pokrok svěřenců Andrey Stramaccioniho rozebíral i Fotbal Fokus Podcast:

Jablonec prohrál v letošní sezoně pouze jednou - ve 2. kole doma 0:1 s Viktorií Plzeň. Od té doby zaznamenal čtyři vítězství a stejný počet nerozhodných výsledků. "Jméno soupeře samozřejmě budí respekt, ale hrajeme v domácím prostředí a já nevidím jediný důvod, proč bychom se jich měli bát. Respekt pochopitelně máme, ale budeme hrát tak, abychom zvítězili," prohlásil trenér Severočechů Zdeněk Klucký.

"Sparta nakoupila hráče za stovky milionů, mužstvo si pomalu sedá. Přijde mi, že pomalu zvedá hlavu. Proti Plzni byla ve druhém poločase lepší, prakticky dobývala bránu Viktorie, i když nakonec prohrála," doplnil zkušený stratég.

Teplice - Karviná

Kromě duelu z popředí tabulky se v sobotu představí i deváté Teplice, které na Stínadlech přivítají dvanáctou Karvinou. Domácí tým si z posledních dvou utkání připsal 4 body, když před vlastními příznvci zdolal Liberec 2:1 a remizoval v Mladé Boleslavi 2:2. Slezané přivezli bod ze Slovácka (0:0), ale poté podlehli 0:2 mistrovské Slavii.

Tomáš Wágner (vpravo) v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Karviná má sílu ve standardních situacích. Musíme si také dávat pozor na brejky, protože vepředu mají Wágnera, což je nebezpečný útočník," upozornil obránce Teplic Michal Jeřábek.

"Naše situace ještě není kritická, ale vážná určitě. Potřebujeme pořádně bodovat a jsem přesvědčený, že všichni hráči udělají pro úspěch maximum. Každý bodík je v naší situaci dobrý a vážili bychom si jej," kontroval karvinský kouč Jozef Weber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články