Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Sparta chce konečně porazit Baník, Plzeň míří na Julisku

Praha - Ještě nedávno se podobná věta zdála nemyslitelná. Sparťané s Baníkem takřka šest let neprohráli a mezi lety 2010–2013 jej porazili sedmkrát v řadě. Nyní je to ale ostravský klub, který má v poslední době lepší vzájemnou bilanci. Sparta nad ním nevyhrála již dva roky a musí napravovat i poslední souboj na Letné, který s Baníkem prohrála. Potvrdit dobrou formu na začátku sezony naopak bude chtít Plzeň, kterou čeká těžký duel s Duklou na Julisce. Utkání Sparta - Baník vám nabídneme v on-line textové reportáži, zápas Dukla - Plzeň sledujte v přímém přenosu na ČT sport od 19:30.

Utkání Sparta - Baník
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Sparta zatím v obou soutěžních zápasech sezony remizovala, oba nerozhodné výsledky ale pro Letenské měly zcela jiný význam. Zatímco remíza 0:0 na hřišti Jihlavy byla značným zklamáním, výsledek 2:2 v předkole Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva dává Letenským velkou naději do domácí odvety.

Úspěch v Rusku by mohl Spartě dát impuls i do domácí soutěže. V sobotu odpoledne ji však čeká nevyzpytatelný Baník. Tým odsuzovaný bookmakery i částí fotbalové veřejnosti k sestupu je přitom pro Spartu v posledních utkáních velmi nepříjemným soupeřem. Letenští nad Baníkem nevyhráli od srpna 2013 a v posledním měření sil s Baníkem na domácím hřišti prohráli 0:1.

"Moc dobře víme, že v domácím utkání, které jsme s Baníkem nezvládli, nám dali branku z brejkové situace. Na to si musíme dát velký pozor. Mají velice brejkové a rychlé mužstvo, sprintery, hráče tmavé pleti, kteří jsou nebezpeční v ofenzivě," varoval asistent trenéra Sparty Zdeněk Svoboda.

Ostrava se podruhé představí venku, v úvodním kole přitom prohrála v Brně, když rozhodující gól padl v 88. minutě z penalty. "Se Spartou je to vždy specifický zápas. Hráči jsou enormně motivovaní a pro některé z těch mladších je svátkem zahrát si proti personám Sparty. Věřím, že utkání zvládneme se ctí a budeme nejen rovnocenným soupeřem, ale že Spartu potrápíme," řekl kouč Radomír Korytář.

Plzeň čeká nepříjemný výjezd na Julisku, kde se potká s kvalitním výběrem Luboše Kozla. Viktoria by se tedy příliš nezlobila, kdyby zápas dopadl jako zatím všechny v sezoně - výsledkem 2:1 pro Západočechy. Plzeň tak porazila jak Liberec v superpoháru, tak Jihlavu v prvním kole a Maccabi Tel Aviv v předkole Ligy mistrů.

Na Julisce přitom Plzeň v historii samostatné české soutěže vždy zvítězila. "Zopakovat to ale bude hodně těžké, protože Dukla první zápas na Slovácku prohrála. Doma udělá vše pro to, aby zachytila dobrý vstup do sezony," uvedl plzeňský kouč Miroslav Koubek, který plánuje změny v sestavě.

Dukla v lize Viktorii ještě neporazila. "Plzeň má silné všechny stránky. My se musíme zlepšit v defenzivě. Na Slovácku jsme prohráli kvůli prohraným soubojům a nedůslednosti v pokutových územích, kde se rozhoduje. To se proti Plzni stát nemůže," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Oba nováčci se v sobotu poprvé představí doma a budou chtít zopakovat bodový zisk z prvního kola. Zlín zkusí proti Jihlavě navázat na nečekanou výhru z Ďolíčku, Olomouc pak proti Příbrami na závěr duelu v Teplicích, kde před týdnem dvěma góly v nastavení vydřela remízu 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články