Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sparta byla na odchody připravená, říká Rosický. Nový trenér Friis už má realizační tým

Nový trenér fotbalové Sparty Dán Lars Friis bude mít za asistenty Jense Askoua, jenž přišel z Göteborgu, a Tima Sparva z letenského béčka. Na odchod úspěšného kouče Briana Priskeho i kapitána Ladislava Krejčího byl klub podle sportovního ředitele Tomáše Rosického připravený.

Lars Friis
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Dánský odborník Priske zamířil do Feyenoordu, reprezentační obránce Krejčí do Girony. Rosický den před začátkem přípravy uvedl, že oba měli v každém přestupním období řadu nabídek a jejich další setrvání bylo pro českého šampiona v danou chvíli neudržitelné. Priskeho odchod byl potvrzen minulý týden, stejně jako povýšení asistenta Friise na jeho místo.

"Takové změny se nedají moc dobře plánovat. Věděli jsme, že o Briana je velký zájem, každé přestupové období měl nabídky. Museli jsme tedy být připraveni na variantu, která nastala. Spartu už trénovat nechtěl, ale zcela chápu, že chtěl vyslyšet takovou výzvu. Lars je s námi 18 měsíců a víte, jaký vliv na náš herní styl měl už za Priskeho. Věděl jsem tedy, že v úzkém okruhu trenérů, který budu případně oslovovat, on bude první," řekl Rosický.

Friisovými asistenty budou Askou, jehož český mistr přivedl z IFK Göteborg, a Sparv, který povýšil z letenského béčka. Nahradí Lukase Babalolu, mířícího za Priskem do Rotterdamu.

Sparta naopak udržela Christiana Clarupa, vedoucího fyzické přípravy. Po roce se vrací analytik Stephen Foyston. "Máme hladový realizační tým, o to jsme přesně usilovali," vyzdvihl bývalý reprezentační kapitán.

Krejčí krátce před startem mistrovství Evropy přestoupil do Girony, na Letnou naopak zamířil kosovský útočník Ermal Krasniqi z Rapidu Bukurešť.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta představila nový trenérský tým

"Také Láďa měl každé období nabídky, pro nás nastal čas pro jeho odchod teď, dál to bylo neudržitelné. Momentálně nejednáme s nikým o žádném další odchodu, ale uvidíme, co se stane. Ohledně posil máme plán delší dobu, ale zatím nejsme blízko k příchodu žádného nového hráče," popsal Rosický.

Na začátku přípravy budou chybět Veljko Birmančević, Lukáš Haraslín, Krasniqi, Jan Kuchta, Qazim Laci, Angelo Preciado a Martin Vitík, kteří plní reprezentační povinnosti.

Z hostování se vracejí Ondřej Kukučka, Kryštof Daněk (oba Pardubice), Martin Suchomel (Mladá Boleslav), Václav Sejk (Roda Kerkrade) a Tomáš Schánělec (Zlín).

Z B-týmu byli do áčka povoláni Daniel Rus, Radek Šiler, Roman Mokrovics, Vojtěch Hranoš, Jakub Uhrinčať a Dalibor Večerka.

S prvním mužstvem se bude od začátku připravovat také záložník David Pavelka, jemuž dobíhá smlouva a s vedením klubu jedná o prodloužení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články