Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta bude po Haškovi, který jí dal výpověď, vymáhat škodu. Na FAČR zaslala dokument

Zatímco Martin Hašek měl po své jednostranné výpovědi ze Sparty jednat s Besiktasem, s nímž ale záhy neúspěšně dojednal, letenský klub mezitím připravil - a teď i doručil do sídla Fotbalové asociace ČR - dokument, na jehož základě bude se záložníkem zahájeno rozhodčí řízení. "Sparta bude požadovat újmu, která jí kroky Haška vznikla," uvedl klub.

Sparta je s Haškem ve sporu od konce ledna, kdy čtyřiadvacetiletý záložník odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. Na letiště přišel bez pasu, následně už s ním zpátky nepřijel...

Dveře do áčka se logicky rázem uzavřely. Od té doby trénoval jen s rezervou, během čehož dal Spartě ultimátum, aby byl vrácen do A-týmu. To se nestalo, Hašek proto v březnu dal v pražském klubu výpověď.

Sparta si ale Haškovo jednání nechce nechat líbit a požaduje hráčovo potrestání, např. formou vysokých sankcí. "Vedení klubu, v této věci zastupované advokátem Bronislavem Šerákem, nadále považuje výpověď za neoprávněnou," stojí v prohlášení.

Klub nadále trvá na tom, že do podání Haškovy výpovědi plnil všechny smluvní povinnosti. "A naopak hráčovo jednání bylo dlouhodobě v rozporu s podmínkami kontraktu, který obě strany podepsaly," uvedla Sparta.

Návrh na zahájení rozhodčího řízení na čtrnácti stranách podle Sparty obsahuje mimo jiné rekapitulaci Haškových kroků či reakce na některá tvrzení hráčovy zástupkyně Markéty Vochoska Haindlové.

"Sbor rozhodců začne obratem konat příslušné procesní kroky. Budou zvoleni rozhodci na návrh obou stran, ustanoven senát a následně proběhne standardní řízení," uvedla Fotbalová asociace ČR.

Sparta získala Haška v prosinci 2018, kdy přišel z Bohemians 1905. Letenský odchovanec se postupně vypracoval v jednu z opor. Za Spartu v lize odehrál 30 zápasů, připsal si šest branek a čtyři přihrávky.

Po své výpovědi zkoušel námluvy s izraelským celkem Maccabi Haifa, nakonec si ale neplácl ani s ním, ani poté s tureckým Besiktasem.

Ještě loni v prosinci se přitom hovořilo o zájmu Ferencvárose Budapešť, údajnou nabídku ale měla negovat samotná Sparta.

Zdroj
ČT sport, ČTK, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články