Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 9. KOLA: Slavia i Plzeň mají jen bod, Sparta veze tři. Příbram si oddechla

Suverénní lídr ligy ztratil nečekaně body. Slavia v závěru zápasu s Brnem přišla o výhru a po remíze 1:1 vede už před Spartou, která přetlačila Teplice 1:0 a "připravila" je tak o trenéra Hejkala, jen o dva body. V příštím kole se tak spolu střetnou o první místo v tabulce. Posledním týmem v lize bez výhry byla Příbram, která po remíze v minulém kole v Brně tentokrát na svém stadionu porazila 2:1 Mladou Boleslav. Chytil se Zlín, který vyhrál už potřetí za sebou, tentokrát 2:0 v Karviné. Nedařilo se naopak Plzni, která po porážce ve Zlíně veze jen bod z Českých Budějovic, kde remizovala 0:0. 

Petar Musa ze Slavie po neproměněné šanci
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Slavia - Brno 1:1

Střet obou pólů tabulky skončil bez vítěze. Outsider z Brna dokázal dobře bránit a být i nebezpečný. Slavia nastoupila v silně pozměněné sestavě, než v jaké ve čtvrtek vyhrála ve Francii v Evropské lize, a v prvním poločase to nebylo to pravé ořechové. Po přestávce se střídáním získala Slavia kromě převahy i šance. Jednu z nich proměnil Abdalah Sima a když už se zdálo, že je hotovo, tak z prvního rohu hostů vyrovnal v 88. minutě Jakub Šural. 

Příbram - Mladá Boleslav 2:1

Trvalo to dlouho, ale čekání je nyní u konce. Příbramští fotbalisté porazili Mladou Boleslav 2:1 a připsali si první výhru v sezoně. V utkání přitom prohrávali, avšak díky brankám Voltra a Vávry stav dokázali otočit.

Teplice - Sparta 0:1

O body i o budoucnost trenéra Stanislava Hejkala se hrálo v neděli na Stínadlech. Úkol pro teplického kouče zněl jasně: vyhrát nad Spartou, nebo konec. Pražané zase chtěli dokázat, že po další výhře nad Celticem Glasgow v Evropské lize umějí vítězit i mezi tuzemskou elitou. A podařilo se jim to, stačil jim k tomu jediný gól. Bořek Dočkal našel ve vápně Teplic Lukáše Juliše a ten se trefil přesně. V devátém ligovém zápase dal kanonýr Pražanů sedmý gól. 

České Budějovice - Plzeň 0:0

České Budějovice se velkých zvířat nebojí. Poté, co vyhráli nad Spartou v Praze na Letné, sehráli vyrovnané utkání také s Viktorií Plzeň a svědčí o tom i výsledek 0:0. Ambiciózní plzeňský celek si tak moc nespravil náladu po porážce ve Zlíně.

Slovácko - Opava 3:1

Díky úvodní gólové smršti, kdy během půlhodiny nastřílelo trojici branek, slaví Slovácko vítězství nad Opavou. Slezského soupeře porazili na domácím hřišti 3:1. Za Slovácko se trefili Hofmann, Sadílek a Petržela, za hosty pouze korigoval Holík.

Pardubice - Olomouc 1:1

Už se zdálo být skoro jisté, že si Olomouc připíše tři body a minimálně do neděle se posune na druhé místo tabulky. Hanáci vedli v Ďolíčku 1:0 a na tabuli už běžela 5. minuta nastavení. Jenže pak zpoza vápna napřáhl pardubický David Huf a na poslední chvíli zajistil Pardubicím bod za remízu 1:1. Sigma i tak prodloužila svou sérii bez porážky na sedm zápasů, Pardubice dál drží svou "domácí" neporazitelnost.

Karviná - Zlín 0:2

Zlín jede. Poté, co v minulém kole porazil Plzeň, se v Karviné opět trefil probuzený kanonýr Poznar a hned dvakrát. Poprvé už ve 35. vteřině utkání a vstřelil tak nejrychlejší gól ligové sezony. Za chvíli opět po přihrávce Youby Dramého zvýšil na konečných 2:0. Zlín tak vyhrál třetí zápas za sebou, zatímco Karviná potřetí narazila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články