Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 4. KOLA: Slavia jen remizovala v Karviné, Plzeň ztratila body s Bohemians

Už ani jeden tým není v lize po 4. kole stoprocentní. Jak Plzeň, tak Slavia shodně remizovaly 0:0 a letos poprvé ztratily body. Zatímco Viktoria selhala na Bohemians, sešívaným se nedařilo v Karviné. Na rozdíl tří bodů za vedoucí duo se tak dotáhla Sparta, která si poradila s Příbramí. Baník ve slezském derby dokázal zvítězit nad Opavou, když se o vítězný gól postaral ex-opavský útočník Smola. Třetí porážku v sezoně si připsal jak Liberec, tak Zlín.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

MFK Karviná - Slavia Praha 0:0

Slavisté nevyužili proti Karviné několik vyložených šancí a Tomáš Souček v prvním poločase neproměnil ani penaltu. Červenobílí se přesto o skóre vrátili do čela tabulky. Karviná získala ve čtvrtém zápase první bod.

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 0:0

Plzeňská Viktoria poprvé v ligové sezoně ztratila body. Ve vršovickém Ďolíčku nejenže Viktoriáni nedokázali vstřelit branku, ale nedokázali ani vystřelit na branku. A jelikož si stejně vedli i domácí Bohemians, oba týmy se rozešli smírně po remíze 0:0.Viktoria v Ďolíčku nevyhrála potřetí za sebou. "Klokani" doma neprohráli a neinkasovali ani ve druhém zápase nového ročníku.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0

Rozhodčí se na Letné během duelu Sparty s Příbramí rozhodně nenudil. V utkání udělil jednu červenou kartu (v závěru duelu příbramskému Voltrovi) a nařídil tři pokutové kopy. A zatímco Zeman tu příbramskou zahodil, sparťan Kanga proměnil obě penalty, které zahrával, navíc přidal asistenci na branku Costy a dovedl tak Spartu k vítězství 3:0.

Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 1:1

České Budějovice dokázaly na domácí půdě obrat o body dalšího favorita. Poté, co minulý týden remizovaly 2:2 se Spartou, tentokrát uhrály nerozhodný výsledek s Jabloncem. Severočechy sice poslal v první půli do vedení Sýkora, po změně stran ale vyrovnal Čolič, a jelikož už žádný další gól nepadl, oba týmy se rozešli smírně 1:1.

SFC Opava - Baník Ostrava 0:2

Vyhecované slezské derby otevřelo 4. kolo fotbalové ligy a spokojenější po něm jsou hosté z Ostravy. Emotivní zápas tradičních soupeřů přinesl výborný fotbal zejména v prvním poločase, kdy se Opava tlačila do šancí, které však nevyužila. Naopak po přímém kopu Baníku se dostal k míči bývalý opavský útočník Tomáš Smola a zblízka dal vítězný gól. V závěru utkání potvrdil výhru Baníku 2:0 De Azevedo. Baník vyhrál i druhé utkání na hřišti soupeře, naopak doma ještě nezískal ani bod. Opava po úvodních dvou vítězstvích narazila podruhé za sebou. 

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:1

Už třetí porážku za sebou museli ve čtvrtém kole fotbalové ligy skousnout hráči Liberce, kteří podlehli na svém stadionu Olomouci 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil ve 39. minutě Plšek a zajistil tak Sigmě druhou výhru v sezoně. 

1. FC Slovácko - FC Zlín 1:0

Slovácko zabralo a po dvou porážkách za sebou a především debaklu 0:6 v Jablonci opět vyhrálo, když doma porazilo Zlín 1:0. Naopak "Ševci" pod novým trenérem Josefem Csaplárem potřetí v sezoně prohráli výsledkem 0:1 a mají tři body. Krajské derby rozhodl ve 44. minutě Tomáš Zajíc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články