Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

SOUHRN 3. KOLA: Sparta znovu ztratila a Slavia s Plzní jí unikají, Jablonec zničil Slovácko

Boj o vedení ve fotbalové lize rozhoduje i po třetím kole jen skóre. Slavia a Plzeň dál vítězí. Obhájce titulu měl ale proti Olomouci štěstí, když soupeř nedal v nastaveném čase penaltu, a udržel tak výhru 1:0. Karviná dokázala dát v Plzni dva góly, ale tři dostala. Také další účastníci předkol evropských pohárů zvítězili - Jablonec rozstřílel šesti góly Slovácko a Boleslav dala čtyři dosud bezchybné Opavě. Pouze Sparta získala na hřišti nadšeně bojujícícho nováčka z Českých Budějovic jen bod a na své hlavní konkurenty v boji o titul nabrala hned v úvodu soutěže pětibodovou ztrátu.

Ivan Schranz slaví branku v síti Sparty
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

České Budějovice - Sparta

Aktivní výkon a výborná hra zejména v prvním poločase dovedly České Budějovice k cenné remíze se Spartou. Nováček sice po přestávce ztratil nadějný dvoubrankový náskok, přesto dokázal po devíti letech v ligovém zápase proti Letenským bodovat. Spartě zajistil alespoň bod v 81. minutě střídající Tetteh.

Slavia – Olomouc 1:0

Poprvé v sezoně nastoupili fotbalisté Slavie na svém stadionu a potvrdili roli favorita, když porazili Olomouc 1:0. Třetí výhru ve třetím kole zajistil Vladimír Coufal, kterého už v šesté minutě ideálně našel Mick van Buren. V nastaveném čase pak olomoucký David Houska trefil z penalty jen tyč. Pražané se tak dostali do vedení v tabulce o skóre před Plzeň. Sigma prohrála i druhý venkovní zápas v ročníku a na kontě má tři body.

Plzeň - Karviná 3:2

Fotbalisté Plzně porazili Karvinou 3:2 a i po třetím kole zůstávají stoprocentní. Naopak Slezané, kteří prohráli i sedmý vzájemný zápas v nejvyšší soutěži, jako jediní v nové sezoně ještě nezískali ani bod.

Jablonec – Slovácko 6:0

Pěti góly v posledních dvaceti minutách zničili fotbalisté Jablonce Slovácko. A tak tým, který začal sezonu nečekanou výhrou na Spartě, padl podruhé za sebou, ve dvou zápasech inkasoval osm gólů a v tabulce je předposlední. Jablonec vyhrál na svém stadionu už osmý zápas za sebou a naladil se před odvetou předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan.

Ml. Boleslav – Opava 4:1

Opava po třetím kole už není jedním ze tří stoprocentních týmů. Ačkoliv se Slezané dostali na půdě Mladé Boleslavi rychle do vedení, dvojité střídání, které trenér domácích Jozef Weber provedl už ve 33. minutě, otočilo kormidlem utkání a mladoboleslavští nakonec zvítězili vysoko 4:1. Opava po dvou výhrách 1:0 nad Českými Budějovicemi a nad Příbramí tak poprvé v sezoně prohrála.

Příbram - Bohemians 1905 3:2

Příbram vyhrála nad Bohemians 1905 3:2 a připsala si první výhru v sezoně. Středočeši si díky Marku Kodrovi a Michalu Škodovi vypracovali dvougólový náskok, který smazal bývalý hráč domácích Ibrahim Keita. V závěru ale Příbrami vystřelil výhru Radek Voltr.

Zlín - Liberec 2:1

Fotbalisté Zlína porazili Liberec 2:1, když je poslal v 25. minutě do vedení Tomáš Poznar. Po hodině hry sice vyrovnal Roman Potočný, ale za dalších šest minut rozhodl Dominik Mašek. Fastav se po dvou jednobrankových porážkách dočkal prvních bodů v sezoně, Liberec naopak prohrál podruhé za sebou.

Baník Ostrava - Teplice 0:1

Teplice ukončily čtyřměsíční čekání na vítězství v nejvyšší soutěži v Ostravě, kde vyhráli 1:0. Jediný gól vstřelil už ve třetí minutě Patrik Žitný. Ostrava na domácím hřišti z posledních pěti zápasů počtvrté prohrála. Alespoň remízu mohl Baníku zachránit Baroš, ale v 66. minutě neproměnil penaltu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Teplice

Hlavní zprávy

Nejčtenější články