Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 28. KOLA: Slavia udržela po bezgólové remíze Plzeň na distanc, Baník zvládl přestřelku v Olomouci

Šlágr 28. kola první ligy se odehrál ve vysokém tempu, ale bez branek. Vedoucí Slavia po remíze 0:0 stále drží na druhou Plzeň náskok osmi bodů. Fyzicky náročný pražský souboj přinesl Spartě tři body na hřišti Bohemians 1905 díky brance Benjamina Tetteha až v 85. minutě. Bláznivý zápas u Nisy nepoznal vítěze, ale nabídl čtyři branky a vyloučení na obou stranách. Liberec remizoval doma 2:2 s Mladou Boleslaví. Slovan udržel třetí místo, ale už pouze o skóre před regionálním rivalem z Jablonce, který v nastavení vyválčil tři body v Teplicích. Ostrava se vrátila do elitní šestky, když vyhrála v Olomouci 3:2.

Brankář Plzně Aleš Hruška likviduje šanci Lukáše Masopusta
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:0

Rozdíl mezi první Slavií a druhou Plzní zůstal osmibodový. Pražané nevyužili v domácím prostředí výraznou převahu v prvním poločase a remizovali 0:0, zajistili si však prvenství po základní části soutěže. V největších šancích utkání vychytal plzeňský brankář Aleš Hruška jak Lukáše Masopusta, tak po přestávce i Nicolae Stancia. Viktoria poprvé pod vedením trenéra Adriana Guly v lize nezvítězila, v Edenu ale bodovala po předchozích šesti porážkách.

Bohemians - Sparta 0:1

Po pohodlném vítězství nad Teplicemi zažili tuhý boj. Přesto fotbalisté Sparty zapsali třetí výhru v řadě, když v malém pražském derby s Bohemians 1905 rozhodl v 85. minutě Benjamin Tetteh. Spornou trefu bývalého útočníka Klokanů musel potvrdit až videorozhodčí, když byl odvolán jeho ofsajd.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Bohemians 1905 - Sparta

Liberec - Mladá Boleslav 2:2

Bláznivý zápas sehráli hráči Liberce a Mladé Boleslavi. Hosté šli do vedení už ve druhé minutě po hrubce Karafiáta, po zaváhání Šedy ale ještě do poločasu vyrovnal Kuchta. Středočechům, kteří více než poločas hráli bez vyloučeného Jakuba Klímy, vrátil vedení z penalty po Karafiátově ruce Budínský, navíc Slovan přišel v závěru po druhé žluté o stopera Kačarabu. O zasloužené dělbě bodů rozhodl nešťastnou hlavičkou do vlastní sítě v nastaveném čase hostující Tatajev.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

Olomouc - Ostrava 2:3

Pět branek a spousta neproměněných šancí. Duel dvou tradičních rivalů na olomouckém Andrově stadionu nenudil. Ostrava ukončila sérii bez vítězství zásluhou tří branek v prvním poločase. Na rychlý gól Milana Jiráska a zásah Ondřeje Šašinky sice reagoval přesnou střelou z hranice vápna Lukáš Juliš, ještě do přestávky ale Baníku vrátil dvoubrankový náskok Nemanja Kuzmanovič. Třetí porážku Sigmy v řadě zmírnil až v nastaveném čase David Houska.

Teplice - Jablonec 1:2

Dramatický závěr zápasu nakonec v prospěch hostů. Jablonec si odváží z Teplic tři body za vítězství 2:1. Svěřenci Petra Rady vedli po trefě exteplického stopera Michala Jeřábka, po vyrovnání Jakuba Řezníčka pak další bývalý hráč domácích Jak Krob zahodil penaltu. Utkání ale rozhodl ve třetí minutě nastavení Miloš Kratochvíl.

Zlín - Příbram 1:0

Souboj dvou týmů ze dna tabulky rozhodl pokutový kop. Po zákroku příbramského Drameho uspěl tváří v tvář hostujícímu brankáři Martinu Melicharovi Tomáš Poznar a zajistil Zlínu důležité tři body. Ševci vyhráli první utkání na jaře a poslední Příbrami v tabulce odskočili na rozdíl devíti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Zlín - Příbram

Opava - Slovácko 1:1

Ani výrazná herní a střelecká převaha nezajistila Slovácku více než bod ze hřiště předposlední Opavy. Moravané už po čtvrt hodině hry přišli o brankáře Matouše Trmala, který odstoupil po srážce s opavským Adamem Rychlým. A brzy na to i prohrávali, když po zaváhání náhradníka Radka Porcala skóroval Lukáš Železník. Alespoň bod zajistil aktivnějším hostům v 64. minutě Milan Petržela.

Karviná - České Budějovice 0:0

Po dvou prohrách získali karvinští fotbalisté alespoň bod, ovšem mdlé utkání s Českými Budějovicemi skončilo bez branek. Domácí byli v utkání 28. kola první ligy aktivnější, což se promítlo i do statistik, ale ve vítězství to nedokázali proměnit.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články