Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 2. KOLA: Plzeň vybouchla v Liberci, za Slavii trefil i Kolář a za Spartu pálil Juliš

Jeden týden, druhá tvrdá rána. Fotbalisté Plzně selhali i v domácí soutěži, kde v 2. kole prohráli v Liberci vysoko 1:4. Naopak Slavia potvrdila velkou pohodu. Příbram porazila 3:0, na čemž se brankou podílel i brankář Ondřej Kolář. Stejným výsledkem zdolala Sparta Olomouc. Po více než roce se venkovní výhry dočkal Zlín, který uspěl v Mladé Boleslavi 3:1. Bodovali i nováčci. Pardubice slaví výhru 2:1 nad Teplicemi. Brno remizovalo 0:0 s Bohemians 1905.

Lukáš Kalvach
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Liberec - Plzeň 4:1

Po středečním vypadnutí z předkola Ligy mistrů přišla pro fotbalisty Plzně další tvrdá rána. Viktoria vyhořela na půdě Liberce, kde prohrála po matném výkonu 1:4. Slovan porazil Západočechy po 16 zápasech. Dvěma brankami k tomu pomohl Jhon Mosquera.

Sparta - Olomouc 3:0

Také v druhém zápase sezony vyhráli rozdílem tří branek. Fotbalisté Sparty navázali na triumf 4:1 v Brně a na domácím hřišti porazili Sigmu Olomouc 3:0. Dvěma góly k tomu pomohl Lukáš Juliš, který se dotáhl v čele tabulky střelců na Stanislava Tecla ze Slavie. Oba mají tři zásahy.

Slavia - Příbram 3:0

Bez překvapení. Slávističtí fotbalisté zvládli roli favorita a na domácím hřišti porazili Příbram 3:0. O branky se postarali v první půli Lukáš Provod a Jan Bořil, v prodloužení ještě třetí branku z penalty přidal Ondřej Kolář.

Pardubice - Teplice 2:1

Premiéra v novém domově v pražském Ďolíčku přinesla fotbalistům Pardubic premiérové prvoligové body. Východočeši si poradili s Teplicemi, které porazili 2:1. Nováček nejvyšší soutěže vstřelil všechny branky. Do správné branky se trefil Emil Tischler a Michal Surzy. Do vlastní pak zamířil Martin Toml.

Brno - Bohemians 1905 0:0

Druhé domácí utkání v řadě využili k zisku premiérových bodů po návratu do nejvyšší soutěže. Fotbalisté Brna remizovali s Bohemians 1905 0:0. "Klokani" mají po dvou duelech čtyři body a v nové sezoně ještě neinkasovali. V souboji těchto dvou týmů na hřišti Zbrojovky nepadl gól potřetí za sebou.

Opava - Karviná 1:2

Vstup do druhého poločasu měli ideální a ujali se vedení. Po závěrečném hvizdu však na straně fotbalistů Opavy vládlo pořádné zklamání. Domácí vedení proti Karviné neudrželi a ve slezském derby padli 2:1. Hosté díky triumfu mají v tabulce čtyři body, Opavští naopak žádný.

Mladá Boleslav - Zlín 1:3

Na pocit venkovního vítězství si museli počkat více než rok. Tehdy 17. srpna 2019 uspěli fotbalisté Zlína v Opavě a nyní na to navázali v Mladé Boleslavi. Ševci na půdě Středočechů triumfovali 3:1 a zapsali první body do tabulky. Domácí naopak potvrdili špatný vstup do ročníku a zůstávají na dně.

Slovácko - Jablonec 1:1

Smírně 1:1 rozešli hráči Slovácka a Jablonce. Domácí šli do vedení po brance Cicilii, který se trefil vůbec poprvé v lize. Ovšem hostující Jablonec zachránil alespoň bod v 79. minutě díky Chramostovi.

Baník Ostrava - České Budějovice 2:2

Ve 38. minutě první půle prohrávali 0:2 po brankách českobudějovické dvojice Pavel Šulc - Lukáš Matějka a mířili k nulovému zisku. Nakonec ostravští fotbalisté uzmuli alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2, k němuž pomohli Roman Potočný a vlastním gólem Lukáš Havel. Baník proto i podruhé v sezoně remizoval, Dynamo získalo po výprasku od Slavie první bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - České Budějovice

Hlavní zprávy

Nejčtenější články