Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Souček v zimě nikam nepůjde, řekl Paska. Tvrdík hodlá zvýšit výkupní klauzuli

Slavia o Tomáše Součka v zimě nepřijde. Tedy pokud se potvrdí slova Pavla Pasky. Agent klíčové postavy sešívaných pro web Seznam Zprávy řekl, že téma přestupu v rozehrané sezoně není tématem. Předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík to potvrdil a naznačil, že klub hodlá zvýšit výstupní klauzuli, která aktuálně činí 15 milionů eur (383 milionů korun).

Slavící Tomáš Souček v objetí se spoluhráči ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

O odchodu čtyřiadvacetiletého záložníka se spekulovalo už v loňské sezoně a situace pokračuje i v té současné. Souček se rozehrál do fantastické formy, kterou ukazuje jak v domácí soutěži, tak i Lize mistrů, a pro Slavii je klíčovou postavou.

Fanoušci Pražanů se tak obávali, že o autora 7 ligových gólů z tohoto ročníku v zimě přijdou. Jeho agent Pavel Paska je ale uklidňuje. "Učinili jsme spolu dohodu, že se Slavií zůstane Tomáš po celou tuto sezonu. To znamená, že v lednovém přestupním okně se kolem něj nebude dít nic," uvedl mimo jiné Paska.

"Jaká bude Tomášova další sportovní cesta, to se uvidí. Ve hře je ještě spousta aspektů. Může přijít nabídka opravdu velkého klubu, nebo dojde k dohodě o jeho dalším pokračování ve Slavii. Pokud Tomáš odejde, tak do top ligy a do top klubu," dodal Paska.

Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník je oporou Slavie dlouhodobě. Pražanům v minulé sezoně pomohl k ligovému titulu a triumfu v domácím poháru a v tomto ročníku s nimi hraje skupinu Ligy mistrů.

O Součka v minulosti usilovala řada klubů, například z Ruska, reprezentační středopolař ale v Edenu zůstal. V červnu podepsal s Pražany lukrativní novou pětiletou smlouvu a klub navýšil výstupní klauzuli v kontraktu na stávajících 15 milionů eur.

"Záležitosti ohledně případného přestupu dávám stranou. Soustředím se na Slavii, na nejbližší zápas. Přestupové okno je v zimě, teď určitě není čas to řešit," řekl Souček na tiskové konferenci před úterním zápasem Ligy mistrů v Barceloně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články