Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Souček: Titul je blízko, ale nesmíme usnout na vavřínech

Tomáš Souček výrazně přiblížil fotbalisty Slavie k ligovému prvenství. V 85. minutě trefou z hranice vápna na vzdálenější tyč dokonal obrat červenobílých, kteří ve třetím nadstavbovém kole skupiny o titul vyhráli 2:1. Ze zbývajících dvou duelů jim stačí bod. Čtyřiadvacetiletý Souček věří, že si Slavia pátý titul v samostatné české historii uhraje sama bez ohledu na Plzeň.

Slávistický hrdina Tomáš Souček
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to blízko, ale nesmíme usnout na vavřínech. Máme dva silné soupeře, Ostravu venku a Spartu doma, nenechají nám nic zadarmo. Věřím, že do toho dáme všechno a uhrajeme si to sami a o to to bude hezčí," řekl Souček.

Plzeň před duelem Slavie s Jabloncem porazila Spartu 4:0 a přiblížila se Pražanům na dvoubodový rozdíl. "Věděli jsme o tom. Tak jako tak jsme šli na výhru. Kdyby ztratili, bylo by to o to hezčí, že už dneska jsme mohli slavit. Jsme rádi, že jsme vyhráli a že nechceme spoléhat na to, jak bude hrát Plzeň. Ta ať si hraje, jak chce. My si půjdeme vlastní cestou," uvedl Souček.

Severočeši vedli od deváté minuty po výstavní trefě Tomáše Holeše. "Bylo to složité, protože si myslím, že jsme do toho vstoupili docela dobře. Kombinovali jsme, ale pak to trefil do šibenice. To se nám teď docela stává, že soupeř vystřelí a je to šibenice. O to hezčí je, že jsme to otočili. Do poločasu jsme dali na 1:1 a čekal jsem, kdy tam bude nějaký závar, kdy to prostřelíme. Naštěstí to spadlo na mě," prohlásil Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Přešťastný Souček po Jablonci: Je to jeden z nejcennějších gólů

V ligové sezoně se trefil podvanácté. "Za to jsem strašně rád, že klukům můžu pomoci góly. Tolik gólů jsem v předešlých sezonách nedával. Doufám, že to bude jenom pokračovat," konstatoval český reprezentant.

Utkání se mohlo vyvíjet jinak. V 70. minutě si na Trávníkův centr naskočil Doležal, jehož hlavičku však zneškodnil gólman Kolář. "Byla to jejich největší šance ve druhém poločase. Koli to skvěle vytáhl a podržel nás. Jinak by bylo složité to zase otáčet. Takhle to bylo pořád 1:1 a vítězství vyšlo na nás," těšilo rodáka z Havlíčkova Brodu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články