Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Souboj Jarolímů nerozhodně: Boleslav vyrovnala proti Liberci v nastavení

Liberec - Fotbalisté Liberce remizovali v úvodním jarním kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Severočeši v souboji pohárových aspirantů vedli na startu druhé půle 2:0 po dvou slepených brankách Davida Pavelky a zimní posily Marka Jarolíma. Jeho bratranec v dresu hostí David ale poté snížil a v nastavení srovnal Martin Nešpor. Nerozhodně tak skončil rodinný souboj Jarolímů mezi libereckým Markem a mladoboleslavskými Davidem a jeho otcem Karlem, který prožil na lavičce hostů soutěžní premiéru po návratu do české ligy.

Brankář Přemysl Kovář z Liberce a Martin Nešpor z Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Boleslav se díky remíze udržela v tabulce o bod před Libercem na pátém místě. Severočeši nevyhráli ani druhý soutěžní zápas jara, ve čtvrtek podlehli 0:1 v Evropské lize Alkmaaru, na jehož hřišti se příští týden představí v odvetě.

Liberec měl na rozdíl od Boleslavi v nohách už jedno soutěžní utkání, ale na hostech nebyla nerozehranost patrná a začali aktivněji. V osmé minutě se dostal do šance Chramosta, ale liberecký brankář Kovář dobře zmenšil úhel a mladoboleslavského útočníka vychytal.

Slovan nasadil novou posilu nizozemského ofenzivního záložníka Luckassena, žádnou vyloženou šanci však během první půle neměl. Po přestávce ale znovu potvrdil, že má druhé poločasy v této sezoně silnější.

Od příchodu z kabin uběhly jen čtyři minuty, když Marek Jarolím rozehrál rohový kop a nabíhající Pavelka z druhé vlny trefil míč přesně do růžku branky. Liberecké vedoucí gól nabudil a ze necelých šest minut se radovali podruhé. Dlouhý nákop doputoval až k Marku Jarolímovi, který ho poslal špičkou kopačky do sítě.

Hostující kouč Karel Jarolím poslal na hřiště druhého útočníka Nešpora místo Štajnera, který se v prvním zápase U Nisy od svého odchodu z Liberce neprosadil. Zdálo se, že je hotovo, ale hosté se nevzdali. V 71. minutě přímý kop Davida Jarolíma doplul až do sítě a v závěru korunoval velký tlak vyrovnáním z otočky střídající Nešpor svým devátým ligovým gólem.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:0)

Branky: 49. Pavelka, 55. M. Jarolím - 71. D. Jarolím, 90.+1 Nešpor. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Sackey - Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes. ČK: 90.+3 Šultes. Diváci: 3 102.

Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, M. Jarolím, Pavelka (87. Obročník), Luckassen (74. Kolár) - Budnik (80. Pimpara). Trenér: Šilhavý. M.

Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - D. Jarolím, Ščuk - Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) - Chramosta. Trenér: K. Jarolím.

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Samozřejmě jsme zklamaní. V prvním poločase bylo hodně soubojů, nakopávaných míčů. Když jsme se ve druhém poločase dostali do vedení, věřil jsem, že to už uhlídáme a získáme tři body. V závěru jsme se bohužel nechali zatlačit. Mladá Boleslav prostřídala, dala tam útočné hráče a my bohužel nepohlídali dvě standardky. Připadá mi to, jako když jsme my v mistrovské sezoně prohrávali s Boleslaví 0:1 a v nastavení to dvěma góly otočili. Teď nám to oplatili. Je škoda, že jsme nezískali tři body, které jsme potřebovali do tabulky a pro tu atmosféru před odvetou v Alkmaaru. Nedá se nic dělat, musíme se oklepat a připravit na Alkmaar."

Karel Jarolím (Mladá Boleslav): "První poločas byl z naší strany slušný dozadu, ale v ofenzivě jsme nedokázali proměnit některou ze slibných šancí. Navíc zkraje druhé půle jsme lacino inkasovali dvakrát po standardní situaci. Na tom jsme se podepsali především my sami. Soupeře jsme pustili do dvoubrankového vedení, pak jsme se snažili ještě něco s výsledkem udělat. Přišli noví hráči, kteří oživili naši hru. Dali jsme důležitý kontaktní gól a nakonec se nám podařilo srovnat. Chtěli jsme vyhrát. Trochu jsme počítali, že by v závěru Liberci mohly trochu docházet síly. Ale nakonec jsme rádi, že to takhle dopadlo. Je pozitivní, že jsme ze stavu 0:2 uhráli remízu. Bylo by smutné, kdyby člověk neměl takové to napětí před zápasem, ale nějak mimořádně nervózní jsem z premiéry nebyl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články