Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Snažíme se najít cestu, jak být úspěšní, říká brankář Sparty Dúbravka

Praha - Martin Dúbravka odchytal v dresu Sparty proti Arnhemu poprvé celý zápas, když předtím dostal příležitost jen ve dvou druhých poločasech. Generálku má pražský klub za sebou, otázkou tak zůstává, jestli se jedna z deseti letních posil stane novou sparťanskou jedničkou mezi tyčemi.

Martin Dúbravka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Trošku mě limitovalo lehké zranění, které jsem měl, takže jsem se nemohl v těch předchozích zápasech ukázat anebo připomenout. Teď jsem dostal šanci v generálce a nechám na trenérovi, koho zvolí jako jedničku na ten ostrý start," řekl Dúbravka, který přišel do Sparty z Liberce.

V generálce předvedl několik dobrých zákroků. Hned v úvodu zlikvidoval samostatný únik a nestačil pouze na konci desáté minuty na hlavičku Bryana Linssena po rohu.

"Ten gól připisuji možná tomu, že se snažíme hrát nový systém a sedá si to. Věřím, že utkání s Arnhemem nám ukázalo, čeho se musíme vyvarovat v ostrých zápasech. Takové góly bychom dostávat neměli, hlavně ne z těchto prostorů. I když je třeba uznat, že to dobře kopnuli. Důležité je, že my jsme se prosadili, a posledních deset minut se divákům musel fotbal líbit," mínil slovenský brankář s třemi reprezentačními starty.

Sparta se první půlí protrápila a vyrovnat dokázala až po přestávce. "Možná jsme nečekali, že začnou hrát tak kombinačně, dokonce i v jejich vlastním vápně. My jsme napadali příliš pozdě, oni se z těch situací lehce dostávali, a to byl problém. Důležité bylo, že jsme se z toho dokázali oklepat," řekl osmadvacetiletý Dúbravka.

"Trenér nám v kabině domluvil, řekli jsme si, že na ně vlítneme v druhém poločase, protože doma bychom měli hrát trochu jinak. Myslím, že takovýmhle směrem bychom se měli ubírat. Na druhé půli můžeme stavět," dodal bývalý brankář Žiliny, Esbjergu a Liberce.

Je mu jasné, že Sparta má do startu soutěžní sezony ještě co zlepšovat. "Věřím, že forma už půjde jen nahoru, máme nové hráče, já jsem tu též nový, všechno si to sedá. Snažíme se najít cestu, jak být úspěšní. Věřím, že ji brzy najdeme," konstatoval Dúbravka.

Je jednou z deseti letních posil Sparty. "Patří to k fotbalu, hráči se obměňují, někdo přijde, někdo odejde. Já to beru pro sebe jako velkou výzvu. Pro mě možná dobře, že nejsem v kabině jediným novým hráčem. Poznáváme se, každý mě přivítal velmi dobře. Hodně se komunikuje, což je pro cizince velmi důležité. Zapadnout do kolektivu je prvořadé. Jazykem je hlavně angličtina," dodal Dúbravka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články