Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Snad jsem to prolomil, řekl Petržela, když gólem pomohl potopit "milovanou" Plzeň

V Plzni zažil nejlepší roky své fotbalové kariéry, tentokrát ji ale Milan Petržela už v dresu Slovácka pomohl poprvé gólem porazit. A tak devětatřicetiletý záložník Slovácka branku neslavil. "Proti milovanému klubu se to ani nehodí," prohlásil rekordman v počtu ligových startů, jenž byl u čtyř titulů Západočechů v letech 2011 až 2018.

Milan Petržela
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Petržela v 63. minutě zvýšil na 2:0, když v šestnáctce obešel bránícího Milana Havla a ranou na bližší tyč překvapil brankáře Jindřicha Staňka. "Zpracoval jsem si balon do pohybu, povedlo se mi udělat kličku na pravou nohu a šel jsem na bránu. Gólman moji střelu mohl vidět, nikdo před ním nestál a neblokoval mu. Asi to byla velká perda, že to nechytil," řekl Petržela.

Na šestapadesátý gól, který dal v nejvyšší soutěži, čekal od prosince 2021, kdy se trefil do branky Jablonce. "Pro mě dobré, že jsem se vůbec trefil. Snad jsem to prolomil. Nervózní jsem z toho nebyl, nechal jsem tomu volný průběh," přiznal Petržela.

Mužstvo z Uherského Hradiště podle něj vyhrálo nad Viktorií zaslouženě. "Říkal jsem klukům už před zápasem, že Plzeň se dá porazit. Byli jsme dobře připraveni, urvali jsme tři body, potěšili diváky a stoupáme tabulkou vzhůru," konstatoval fotbalista s 470 starty v české lize.

Na lavičce jeho týmu chyběl distancovaný hlavní trenér Martin Svědík. "O přestávce proběhla konference přes počítač, řekl nám svoje, jako vždy. Ani jsme nevnímali, že s námi není. S lavičkou byl během zápasu taky ve spojení," vysvětlil Petržela.

Svědík kvůli trestu za vyloučení v Liberci a následnému nevhodnému chování bude týmu chybět ještě ve dvou soutěžních duelech. "Hodně ho to štve samotného. Byl z toho smutný, sám nás nabádá k disciplíně a on je vyloučen už poněkolikáté. Omluvil se nám, pokutu do kasy zaplatil, s tím byl taky smířen," uvedl Petržela.

Čtvrté Slovácko v jarní části ligové sezony zatím neprohrálo a navíc neinkasovalo. "Držíme se nahoře, jsme rádi, že body sbíráme a porážíme týmy, co jsou nad námi. Prohrála i Bohemka, takže to nám také hraje do karet," zakončil rozhovor bývalý reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články