Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Smola: V Opavě mi říkali, že dorážka do prázdné je můj gól, ale nechali mě tam

V Opavě hrál ještě v minulé sezoně a nyní se tam vrátil, ale už v dresu Baníku Ostrava. Útočník Tomáš Smola tu hned svému novému týmu ve slezském derby zajistil gólem tři body. Trefu proti bývalému zaměstnavateli nejdřív nechtěl slavit, ale nakonec si ji užil. Výhry 2:0 nad slezským rivalem si hodně cenil.

Tomáš Smola slaví gól s fanoušky Baníku
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Smola ve 20. minutě doklepl míč zblízka do sítě poté, co opavský gólman Vilém Fendrich vytáhl hlavičku po přímém kopu na břevno. "Byl jsem tam, kde jsem měl být. Trošku jsem se bál, zda to nebyl ofsajd, ale díkybohu nebyl. Kluci z Opavy si ze mě dělali srandu, že dorážka z metru do prázdné je můj gól, tak mě trochu překvapilo, že mě tam nechali," řekl Smola novinářům.

"Když vidím hlavičku, automaticky jdu k bráně. Měl jsem i štěstí, protože jsem dobře netrefil balon. Na to se ale už nikdo ptát nebude," konstatoval třicetiletý útočník, který se trefil podruhé v sezoně. Úvodní gól zaznamenal i v prvním venkovním duelu Baníku při výhře 2:1 v Karviné.

Původně branku proti bývalým spoluhráčům nechtěl slavit. "Chtěl jsem to v sobě udržet, ale tím, že to nebylo před opavským kotlem, jsem si to trochu užil. Myslím, že to nebylo žádné provokování," konstatoval střelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Opava - Ostrava

Někteří opavští fanoušci na něj při zápase pískali. "Moc to nevnímám, ale spíš mě to vyhecuje. Bylo to v pohodě," okomentoval to vysoký útočník.

Výhra je podle něj o to důležitější, že je z derby. "Dlouho jsem to nijak nevnímal, až když jsme nasedli do autobusu a jeli před námi policajti. V ten moment jsem to vnímat začal," prohlásil Smola.

Vedle něj nastoupil za Baník i Nemanja Kuzmanovič, další hráč, který v poslední době přišel do Opavy z Ostravy. "S Kuzmanovičem jsme byli upozorňováni, abychom nebyli přehecovaní. Ale vyhráli jsme derby. Sedlo nám to, i když jsme některé situace mohli dohrát lépe," připustil Smola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články