Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Slovácku útok na druhé místo nevyšel. Neudrželo vedení a s Pardubicemi opět prohrálo

Místo poskočení na druhé místo a vytvoření tlaku na Spartu přicházejí pro fotbalisty Slovácka obavy o třetí pozici. Za vše může nečekaná prohra moravského celku v dohrávce 22. kola první ligy proti Pardubicím. Svěřenci Martina Svědíka sice vedli, jenže Východočeši třemi brankami otočili na 3:1 a svého soupeře porazili i podruhé v sezoně.

Ewerton se raduje se spoluhráči z Pardubic z gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Hosté se zásluhou Jana Klimenta ujali vedení, ale v rozmezí 33. až 37. minuty domácí obrátili skóre díky Ewertonovi a vlastnímu gólu Stanislava Hofmanna. Po přestávce stanovil konečný výsledek první trefou v nejvyšší soutěži Dominik Kostka.

Tým z Uherského Hradiště prohrál po čtyřech kolech a nevyužil možnost minimálně do středy poskočit na druhé místo neúplné tabulky před pražskou Spartu, s níž se utká v neděli. Na čtvrtý Jablonec má pouze jednobodový náskok, Severočeši odehráli o zápas méně. Pardubice napravily páteční prohru s Bohemians 1905, Slovácko porazily i podruhé v ligové sezoně a posunuly se na sedmou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Slovácko

"S mužstvem, které má našlápnuto do poháru, jsme udělali šest bodů. Určitě je to hodně cenné vítězství," řekl trenér Východočechů Jaroslav Novotný, který vede tým s Jiřím Krejčím.

Zápas se v původním březnovém termínu nehrál kvůli koronaviru v týmu Slovácka. Hosté se prosadili hned z první vážné akce v deváté minutě. Petržela prostrčil míč mezi domácí obranou na Klimenta, který zamířil přesně na přední tyč a desátou brankou v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. Devět z nich vsítil venku. Z opakovaných záběrů situace zaváněla ofsajdem, gól však platil.

"Dobrý vstup do utkání, dali jsme gól. Paradoxně nám strašně ublížil. Začali jsme hrát úplně jinou hru, než jsme zvyklí. Pomalu jsme si přihrávali, uspali jsme hru, neběhali jsme, nenabízeli se. Pardubice jsme zbytečně pustili do hry, do té doby byly bázlivé. Jednoznačně jsme je měli dorazit aktivnějším výkonem," uvedl kouč Slovácka Martin Svědík, který načal trenérskou kariéru v Pardubicích.

Domácí vyrovnali ve 33. minutě, kdy Ewerton z dálky z přímého kopu zakroutil míč a pomocí odrazu od tyče překonal Nemravu. "Ewerton hrál bezvadně, jsem za něj rád. Pokouší se o střelbu, má ji kvalitní, ale zatím se mu to takhle nevedlo. Dneska nás jeho trefa postavila na nohy. Klobouk dolů. Byla to nádherná střela a důležitý gól," prohlásil Novotný.

Za necelé čtyři minuty Pardubice dokonaly zvrat. Ewerton našel nabíhajícího Čelůstku mezi dvěma protihráči, pardubický bek přihrál před branku a Hofmann si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

V závěru poločasu si pardubický gólman Letáček nejprve poradil s Klimentovou střelou a následně i Kubalovým pokusem z bezprostřední blízkosti. Z těžké pozice zamířil mimo tři tyče Kalabiška.

"Ke konci prvního poločasu jsme měli šance, ale nedůrazem a špatným výběrem místa jsme je nedokázali dohrát do konce. Ve druhém poločase už existovalo jenom jedno mužstvo, začali jsme šlapat vodu," konstatoval Svědík.

Po změně stran v 52. minutě Pardubice navýšily náskok. Ewertonovu přihrávku před branku na Černého odvrátil Nemrava pouze ke Kostkovi, který prostřelil gólmana mezi nohama. Čtyřiadvacetiletý záložník se prvního ligového zásahu dočkal ve třináctém utkání. "Ještě mám smíšené pocity. Jsem z toho takový rozladěný, abych pravdu řekl. Na gól jsem čekal delší dobu. Měl už jsem příležitosti a dodneška mě mrzí, že jsem je spálil," řekl Kostka.

Poté si hostující obránce Divíšek při razantním odkopu málem dal vlastní branku. V 74. minutě pálil Ewerton vedle. V nastavení nepřidali čtvrtý gól domácích ani střídající Sláma a Hlavatý.

Slovácko si nevytvořilo výraznější tlak a venku v lize prohrálo poprvé od prosince a po sedmi duelech. Pardubice v azylu v Ďolíčku bodovaly v 11 ze 13 utkání a v tomto ročníku tam získaly 25 z celkových 38 bodů.

FK Pardubice - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)

Branky: 33. Ewerton, 37. vlastní Hofmann, 52. Kostka - 9. Kliment. Rozhodčí: Orel - Hájek, Flimmel - Hocek (video). ŽK: Hlavatý - Kliment, Kadlec. Bez diváků.

Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (88. Sláma), Hlavatý, Solil, Ewerton (85. Pfeifer) - Černý (73. Huf). Trenér: Novotný.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (53. Divíšek) - Havlík (79. Srubek), Sadílek - Petržela (66. Tomič), Kubala (53. Kohút), Jurečka (79. Rezek) - Kliment. Trenér: Svědík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články