Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
GP West Bohemia

Slovácko začalo přípravu bez Sadílka, který má povolení trénovat se Spartou

Už bez nejlepšího střelce týmu Václava Jurečky, který přestoupil do Slavie, a také bez Lukáše Sadílka, jenž dostal svolení trénovat se Spartou, zahájilo přípravu na novou sezonu Slovácko. Tým z Uherského Hradiště čeká náročný podzim, jako vítěz domácího poháru MOL Cupu si zahraje třetí předkolo Evropské ligy, v případě vyřazení pak play-off Konferenční ligy.

Na prvním tréninku na stadionu Širůch přivítal kouč Martin Svědík pouze 17 hráčů do pole a dva brankáře. Nebyl mezi nimi záložník Sadílek, který se může připravovat se Spartou, a vše nasvědčuje tomu, že se v nejbližších dnech zrealizuje jeho přestup na Letnou.

"Já už s ním do kádru nepočítám. Na druhé straně je odchod dvou hráčů do předních českých klubů oceněním naší práce," řekl před prvním tréninkem kouč Martin Svědík.

Prodloužené volno dostali ještě reprezentanti Filip Vecheta a Jiří Borek i zatím jediná dosavadní posila, Estonec Vlasij Sinjavskij.

Z dosavadního kádru vedle Jurečky a Sadílka chybí i Josef Divišek, který míří do Brna, lehce zraněn je Jan Juroška, dovolenou si do středy užívá i kapitán Michal Kadlec.

"Odpočinek je třeba, čeká nás extrémně náročný podzim. Kádr bude nutné posílit, a to nejen z vlastních zdrojů. Po předchozích zkušenostech už raději své představy neříkám, ty se navíc mohou lišit od přestav vedení," konstatoval Svědík.

Zkušený trenér, který bude navzdory zájmu z jiných klubů ve Slovácku nadále pokračovat, vnímá současnou realitu.

"Musíme reagovat na to, že stěžejní hráči odešli. Je potřeba tým zkvalitnit, abychom v pohárové Evropě byli konkurenceschopní. Problémem může být to, že se nám to nemusí podařit. Proto musíme být v přestupech důslední. Je nutno vybrat typologicky vhodná jména," zdůraznil kouč.

Slovácko se jako vítěz MOL Cupu utká ve třetím předkole Evropské ligy s jedním ze čtveřice Fenerbahce Istanbul, Dynamo Kyjev, FC Apoel a FC Midtjylland.

"Jsou to všechno velmi silní soupeři a dvojzápas bude svátkem pro celý region. Abychom mohli uspět a postoupit, tak se musí u nás vše sejít," řekl kouč o dvojzápasu, který čeká Slovácko začátkem srpna.

Za pozitivní krok pro klid na práci před nabitým podzimem považuje prodloužení smluv s klíčovými hráči. Po skončení minulé sezony stvrdili podpisem pokračování kariéry na Slovácku Kadlec, Milan Petržela, Jan Kalabiška a Marek Havlík. Největším motivem všech je šance probojovat se do pohárové Evropy a zahrát si základní skupinu.

Tým trenéra Svědíka odehraje první přípravný zápas na stadionu Širůch 25. června s Trenčínem, do odjezdu na soustředění ve Slovinsku 14. července stihne další čtyři utkání ve slováckém regionu. Ve Slovinsku jsou v plánu tři duely včetně generálky, o soupeřích se jedná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články