Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slovácko válí. I v oslabení řádilo v Příbrami a posunulo se na třetí místo

Více než 75 minut hráli v deseti po vyloučení Jana Navrátila, přesto v rámci 20. kola zvítězili v Příbrami 4:1. Fotbalisté Slovácka se radovali posedmé z posledních osmi utkání v nejvyšší soutěži a v neúplné tabulce poskočili na třetí místo před Jablonec. Středočeši naopak nadále zůstávají v sestupovém pásmu na sedmnácté příčce.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Hostující tým poslal v 11. minutě do vedení Stanislav Hofmann a před přestávkou zvýšil z pokutového kopu Jan Kliment. Po návratu z kabin přidal tým z Uherského Hradiště v oslabení ještě další dvě branky, trefili se Milan Petržela a střídající Václav Jurečka. V 72. minutě snížil z penalty domácí Radek Voltr.

Příbram chtěla bilanci ze vzájemných zápasů zlepšit a začala aktivněji. Při několika závarech měla i solidní možnosti, tu největší při dorážce Treglera odvrátil na poslední chvíli Kadlec.

Jenže poté chyboval domácí gólman Kočí, který podběhl Petrželův centr. Kalabiška vrátil míč před branku, kde Hofmann využil absenci brankáře mezi tyčemi a otevřel skóre. "Míč se vrátil z druhé strany a měl jsem k němu blízko. Tak jsem křikl na Michala, aby mi ho přenechal. Pak už nebylo složité ho dostat do sítě," konstatoval Hofmann.

Cestu Slovácka za vítězstvím mohlo narušit vyloučení Navrátila, jenž dostal už v 15. minutě červenou kartu po zákroku na Kvídu.

Hosté ale i v oslabení brzy zvýšili. Ve 23. minutě fauloval ve vápně domácí Pilík a Kliment z penalty sedmým gólem v ligové sezoně zvýšil.

Favorit se uklidnil, kontroloval průběh a přestál i šanci Kvídy, který po půlhodině z několika metrů hlavičkoval do náruče brankáře Nemravy. Na opačné straně těsně před přestávkou nedokázal Kliment z metru propálit u levé tyče Kočího.

Ve druhé půli se hosté v oslabení nikam netlačili a zkušeně hlídali vedení. Příbramský kouč Horváth sice poslal na trávník čerstvé hráče, ale oživení to nepřineslo.

V 70. minutě Petržela po individuální akci oklamal domácího obránce a přízemní střelou k zadní tyči vstřelil třetí branku Slovácka. Vzápětí po faulu na Voltra sice z penalty snížil sám Voltr, ale v 90. minutě měl poslední slovo střídající Jurečka.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 1:4 (0:2)

Branky: 72. Voltr z pen. - 11. Hofmann, 23. Kliment z pen., 70. Petržela, 90. Jurečka. Rozhodčí: Berka - Kubr, Novák - Ginzel (video). ŽK: Vilotič, Kvída (oba Příbram). ČK: 15. Navrátil (Slovácko). 

Příbram: Kočí - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotič (46. Svoboda), Cmiljanovič (29. Rezek) - Lalkovič (67. Vávra), Pilík (63. Januška), Nový (46. Antwi) - Zorvan - Voltr.
Trenér: Horváth.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann (88. Šimko), Kadlec, Kalabiška - Petržela (77. Divíšek), Havlík, Kohút (62. Daníček), Sadílek (88. Cicilia), Navrátil - Kliment (62. Jurečka). 
Trenér: Svědík.

Pavel Horváth (trenér Příbrami): "Jsem hrozně zklamaný a není mi dobře po těle. Na začátku jsme přitom měli dvě slibné možnosti, ale pak jakoby přišlo uspokojení, že to tak půjde i dál. Když Slovácko dalo gól, uklidnilo se. Nám nepomohla ani početní převaha, což se někdy stává. Ale je pravda, že nepamatuji, kdy nějaký oslabený tým dal tři branky. Za stavu 0:2 jsem chtěl zklidnit hru a udělal nějaké změny. Ale mám z některých hráčů pocit, že projevují na hřišti malou ochotu více se vydat. Boj o záchranu ještě bude dramatický a já nejsem ten, kdo rozhoduje, zda u týmu zůstanu. Svou práci dělám naplno a chci mít čistý štít, že jsme pro záchranu udělali maximu. Takový výkon jako dnes by nám ale asi nestačil."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začátek nám příliš nevyšel, naštěstí náš rychlý gól průběh utkání změnil. Nepoznamenalo nás ani vyloučení, tým pracoval organizovaně. Hráče musím pochválit za práci v defenzivě i v ofenzivě. Hráli jsme z bloku, Příbram se k nám špatně dostávala. My mohli hrát na brejky, ke kterým máme vhodné rychlostní hráče. Před utkáním jsme měli respekt, Příbram za sebou měla herně vydařené zápasy, obrala o body Plzeň i Slavii. Posun na třetí místo v tabulce nás těší, ale stále zbývá hodně zápasů, například nejbližší s Jabloncem a pak se Slavií. Máme na rozdíl od soupeřů možná štěstí, že na nás není žádný tlak. Ale o pohárech se bavit opravdu ještě nechceme, je to daleko."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články