Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slovácko v úvodu přejelo Liberec a ukončilo sérii bez vítězství

Po pěti nezdarech v řadě se fotbalisté Slovácka dočkali zisku plného počtu bodů. V předehrávce 12. kola porazili Liberec 3:1 zásluhou svižného začátku. Během osmi minut totiž dvakrát skórovali díky vlastnímu gólu Matěje Hybše a přesné hlavičce Ondřeje Šašinky. Hostující Alexandru Baluta sice ještě před přestávkou snížil, ale v 86. minutě definitivně rozhodl střídající Jan Kalabiška. Domácí proto poskočili do elitní šestice, Slovan je v neúplné tabulce devátý.

Ondřej Šašinka ze Slovácka se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Začátek patřil jednoznačně Slovácku a hned první útok skončil gólem. Po 100 sekundách hledal Divíšek nabíhajícího Zajíce a bránící Hybš si nešťastně srazil míč do horního rohu vlastní svatyně. Krátce nato měl na kopačce druhý gól Reinberk, ale z několika metrů přestřelil. Hostující obrana však i nadále nestíhala a inkasovala podruhé. V 8. minutě přistál další centr zleva na hlavě Šašinky, který navýšil skóre. Gól vzhledem k hraniční ofsajdové pozici střelce muselo potvrdit video.

Liberec po šokujícím úvodu jen pozvolna získával půdu pod nohama a mohl být rád, že v 19. minutě Navrátil po Reinberkově centru přestřelil. Domácí se pak zatáhli do svižného obranného bloku a hosté se až v závěru poločasu dostali do šancí. Baluta nejprve křížnou střelou těsně minul, ale ve 42. minutě se už Severočeši vrátili zpět do utkání - Musovu přízemní střelu z vápna Trmal jen vyrazil a hbitý Baluta doklepl balon do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Slovácko - Liberec

Slovan ožil a po 15 minutách druhé půle povedenou střelou z hranice pokutového území překonal Trmala aktivní Musa. Sudí Zelinka ale vyrovnávací gól po konzultaci s videorozhodčím odvolal kvůli předchozí ruce přihrávajícího Baluty.

Tým z Uherského Hradiště poměrně dobře držel náskok, přesto pustil soupeře do stoprocentní šance. Vyrovnání měl na noze v 81. minutě Karafiát, který ovšem z výborné pozice mířil jen do Trmala. O pět minut později si domácí po brejku pojistili výhru. Zajíc pustil Navrátilovu přihrávku ke Kalabiškovi, jenž technickou střelou trefil "šibenici".

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 3:1 (2:1)

Branky: 2. vlastní Hybš, 8. Šašinka, 86. Kalabiška - 42. Baluta. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Horák - Marek (video). ŽK: Kadlec - Potočný, Karafiát, Malinský, Musa, Fukala, Hoftych (trenér). Diváci: 3863.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (69. Kalabiška), Šašinka (81. Sadílek), Navrátil (90. Krejčí) - Zajíc. Trenér: Svědík.

Liberec: Nguyen - Fukala, Mikula, Kačaraba, Hybš - Breite (81. Mara), Karafiát - Malinský (58. Pešek), Baluta, Potočný (73. Kuchta) - Musa. Trenér: Hoftych.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Měli jsme výborný vstup do utkání. Vyšlo nám to, na co jsme se připravovali, a dali jsme dva rychlé góly. Nepustili jsme soupeře do kombinací, do rychlosti. Polevili jsme až na konci první půle a zaplatili za to gólem ve vlastní síti. To nás paralyzovalo i do druhé půle, pak přišlo liberecké vyrovnání. Já jsem věděl, že je to ruka, nebylo o čem mluvit. Jsem rád, že tady byl VAR, bez něj by byl gól zřejmě uznán. My jsme pak získali opět půdu pod nohama, získali jsme tři cenné body s velmi silným a kvalitním soupeřem."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Připravovali jsme se na náběhové útočníky domácích a jejich centry, a tak to dopadlo. Dva rychlé góly s týmem otřásly, byli jsme vždy o krok pomalejší, vzpamatovali jsme se až po půlhodině hry. Ve druhé půli jsme byli aktivnější, tlačili jsme se k vyrovnání. Vyrovnali jsme na 2:2, podle mě to byla regulérní branka, alespoň takové zprávy mám nyní bezprostředně po utkání. Je potřeba se nedívat jen na VAR, ale kdo za ním sedí. I pak jsme ale měli šance na vyrovnání Balutou a Karafiátem. Hráli jsme na riziko a domácí toho využili po brejku, po němž dali krásný gól. Měli jsme šance tady bodovat, ale jedeme domů bohužel s prázdnou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články