Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Slovácko v ligovém šlágru hostí Plzeň, Slavia hraje v Olomouci a Sparta se představí v Karviné

Vrcholem 17. kola první fotbalové ligy bude nedělní souboj dvou pohárových aspirantů mezi čtvrtým Slováckem a druhou Plzní. Lídr tabulky a obhájce titulu Slavia hraje v Olomouci a třetí Sparta se představí v Karviné.

Do zápasu v Uherském Hradišti půjdou soupeři v jiném rozpoložení. Zatímco Plzeň se naladila vítězstvím 6:0 nad Bohemians 1905, Slovácko na hřišti oslabených Českých Budějovic překvapivě ztratilo dvoubrankové vedení a prohrálo 2:3.

"Určitě to s nimi nezacloumá, protože mají velmi zkušené mužstvo, které má vysokou výkonnost, a myslím, že je jedna porážka nerozhodí. Naopak mám velký respekt před Slováckem, protože hraje už delší dobu velmi dobře," řekl plzeňský trenér Michal Bílek, jehož svěřenci ztrácí na Slavii tři body.

Slovácko naposledy doma deklasovalo Viktorii 4:0. "Mám to pořád v živé paměti, byl to pro nás krásný zápas s výborným výsledkem. V kabině jsme zrovna vzpomínali, že by nebylo špatné to zopakovat, ale samozřejmě každé utkání je jiné, ale paradoxně i v minulém roce k nám jeli po zápase, ve kterém si zastříleli. Tehdy doma porazili Teplice 7:0," vzpomínal záložník Slovácka a bývalá plzeňská opora Milan Petržela.

Slavia sérii pěti ligových duelů bez inkasované branky započala právě v domácí říjnové dohrávce s Olomoucí (1:0).

"Oba týmy od té doby prošly určitým vývojem, ať už zdravotním nebo herním. Na to se budeme snažit správně zareagovat. Věřím, že to pro nás dopadne stejným ziskem tří bodů," uvedl asistent trenéra Pražanů Jaroslav Köstl.

Osmá Sigma v minulém kole v Ďolíčku porazila Pardubice 5:1 a naplno bodovala po pěti zápasech. Hanáci ale v nejvyšší soutěži neporazili Slavii desetkrát za sebou od října 2015.

Sparta v neděli na Letné udolala Liberec 2:1 a uspěla po venkovních porážkách 0:4 na Slovácku a 0:2 s Glasgow Rangers v Evropské lize.

Předposlední Karviná jako jediný tým v této ligové sezoně ještě nezvítězila a ve středeční dohrávce podlehla 0:3 jinému pražskému soupeři Bohemians.

"Samozřejmě jedeme do Karviné potvrdit roli favorita a vyhrát," prohlásil sparťanský asistent trenéra Luboš Loučka.

"Hrají o záchranu, takže do zápasu půjdou víc než na sto procent, navíc když je to proti nám. Bude to strašně těžké utkání," dodal.

Poslední Teplice, které prohrály všech sedm ligových duelů pod koučem Jiřím Jarošíkem, přivítají dvanáctý Zlín.

Liberec doma vyzve nováčka Hradec Králové. Slovan je desátý, "votroci" drží šestou pozici, ale v Liberci utrpěli porážku v osmi ligových zápasech po sobě.

Ostrava hostí deváté České Budějovice. Pátý Baník v posledních pěti kolech neprohrál, ale hned čtyřikrát z toho remizoval.

Třináctý Jablonec se pokusí devítizápasové čekání na ligovou výhru ukončit na stadionu jedenáctých Bohemians 1905.

Sedmá Mladá Boleslav po dvou výhrách 1:0 doma změří síly s čtrnáctými Pardubicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články