Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovácko už nemá pouze jednoho majitele. Do klubu vstoupil podnikatel Skopal

Fotbalové Slovácko mění vlastnickou strukturu. Spolumajitelem klubu se nově stala skupina Solar Global podnikatele Vítězslava Skopala, která získala poloviční podíl v celku z Uherského Hradiště. Druhá část zůstane dosavadnímu stoprocentnímu vlastníkovi holdingu Z-Group miliardáře Zdeňka Zemka.

Skopal se stal novým předsedou představenstva klubu, místopředsedou bude Stanislav Knotek a třetím členem představenstva Petr Pojezný. "S panem Zemkem jsme se shodli na prioritách a další budoucnosti klubu, nastavení spolupráce tak bylo pouze formální záležitostí. Jsem velmi rád, že mohu propojit Solar Global s takovým hráčem, jako je 1. FC Slovácko," uvedl Skopal.

"Naším cílem je, abychom hráli stabilně v horní části ligové tabulky, aby ligové poháry nebyly jenom náhoda, ale aby se staly běžnou součástí každodenního života klubu. Chceme výrazně posílit a podporovat mládež jako základnu klubu," doplnil Zemek, který do Slovácka majetkově vstoupil v roce 2007, kdy tehdy zadluženému druholigovému klubu hrozil krach a odebrání licence.

Slovácko má za sebou nejúspěšnější sezonu ve své historii. Svěřenci trenéra Martina Svědíka skončili na čtvrtém místě ligové tabulky, poprvé získali domácí pohár MOL Cup a v létě si zahrají 3. předkolo Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články