Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko udrželo v zasněženém zápase v Olomouci třetí místo

Jediný sobotní zápas 17. kola fotbalové ligy, který nezrušily přívaly sněhu, neměl vítěze. Olomouc na domácím stadionu remizovala se Slováckem 1:1. Na zasněženém trávníku se v přímém souboji o třetí místo hrál se žlutým míčem zajímavý fotbal. V prvním poločase měla víc ze hry olomoucká Sigma a potvrdila to vedoucím gólem Beneše. Druhá půle už patřila hostům, kteří vyrovnali z penalty díky Daníčkovi. Třetí místo tak dál drží Slovácko. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přívaly sněhu znemožnily fotbalová utkání

I přes celodenní práci technického úseku na olomouckém trávníku kvůli hustému sněžení v průběhu zápasu ležela sněhová vrstva. Hosté navíc nastoupili v bílých dresech, což k diváckému zážitku také příliš nepřispělo. Olomouci se během rozcvičky zranil záložník Navrátil, kterého v základní sestavě nahradil Pospíšil.

"Bylo úplně zbytečné dnes hrát, na podobném hřišti fotbal hrát prostě nejde. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí a ti, kteří o tom dnes rozhodli, by se měli zamyslet," řekl trenér Slovácka Martin Svědík. "Nerozumím tomu, že kompetentní osoby nezhodnotí tento terén i s ohledem na předpověď počasí za nezpůsobilý. Nechránili jsme zdraví hráčů a Navrátil se nám zranil během rozcvičky jen kvůli těmto podmínkám," zlobil se domácí kouč Václav Jílek.

Navzdory terénu, na kterém to většině hráčů očividně klouzalo, byly hned v úvodních pěti minutách k vidění tři nadějné šance. Dvakrát zakončil mimo tři tyče olomoucký kapitán Breite a jen těsně vedle pravé tyče skončila hlavička hostujícího Trávníka. Vzrušení pak přinesl také nepřesný odkop Heči, který se od zad Zorvana odrazil směrem k brance Slovácka.

Zhruba po 20 minutách rozhodčí zápas přerušil a povolal do akce technické pracovníky s lopatami na sníh, kteří znovu prohrnuli zasněžené čáry. O první gól utkání se málem postaral hostující záložník Havlík, jehož povedená dalekonosná střela orazítkovala břevno Digaňovy branky.

Gól však brzy nato padl na druhé straně hřiště, kde se do odraženého míče z prvního doteku opřel Beneš a poslal Olomouc krátce před skončením prvního poločasu do vedení. Svůj druhý gól v ligové sezoně oslavil na stále zasněženém povrchu Androva stadionu symbolicky andělíčkem.

Slovácko přebralo na začátku druhého dějství iniciativu a Juroška se dvakrát dostal do zakončení, branku však netrefil. Vzápětí rozhodčí Kvítek nařídil pokutový kop za ruku Vraštila a Daníček přízemní střelou k levé tyči srovnal stav. V ročníku nejvyšší soutěže se trefil poprvé.

Hosté poté mohli jít do vedení, ale Kohút a Cicilia závar v pokutovém území Olomouce ke vstřelení branky nevyužili. V průběhu druhé půle příliš šancí k vidění nebylo. Rozhodnout mohl střídající Mihálik, jehož hlavičku vyrazil Digaňa na roh.

Olomouc v lize se Slováckem počtvrté za sebou neprohrála, na druhé straně ho doma v nejvyšší soutěži neporazila popáté v řadě. Svěřenci trenéra Martina Svědíka, který za Sigmu hrával, nezvítězili venku v lize ve čtvrtém z posledních pěti duelů, a v sezoně tam získali jen 11 z celkových 29 bodů.

"Jsem znechucený z toho, že se takovým způsobem může odehrát ligové utkání. Dnes se bavit o fotbale nemá cenu, byly to spíš takové dětské hrátky na sněhu. Všichni diváci by dnes měli dostat metál. Děláme všechno pro to, abychom je vyháněli z ochozů. Bylo naprosto evidentní, že se po dnešku úplně rozbije také hřiště. Nerozumím tomu, že takto hazardujeme s fotbalem jako produktem," uvedl olomoucký trenér Jílek. 

Se stavem, za kterého se utkání odehrálo, nebyl spokojen ani jeho protějšek. "Nerozumím tomu, co od fotbalu očekáváme. Tím, že se dnes hrálo, jsme ohrozili zdraví hráčů, zničili hřiště, a nebyl to takový fotbal, jaký bychom si asi všichni přáli. Bylo úplně zbytečné dnes hrát, na podobném hřišti fotbal hrát prostě nejde. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí, a ti, kteří o tom dnes rozhodli, by se měli zamyslet," dodal trenér Svědík.

SK Sigma Olomouc – 1.FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 42. Beneš – 59. Daníček z pen. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič – Zelinka (video). ŽK: Pospíšil, Ventúra, Saňák (asistent trenéra) – Doski, Valenta, Kohút. Diváci: 2228.

Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák – Chvátal (86. Křišťál), Ventúra, Pospíšil, Zmrzlý – Breite, Zorvan (73. Zifčák) – Juliš (73. Fiala). Trenér: Jílek.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (89. Kalabiška) – Trávník, Valenta (89. Mihálik) – Sinjavskij (68. Holzer), Havlík, Juroška (68. Kohút) – Cicilia (89. Petržela). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články